Nost ar stresu!

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Vieniem cilvēkiem tā vai cita stresa situācija var būt lielisks stimuls, lai mobilizētu savus iekšējos spēkus, bet citus tā pati situācija var dzīt izmisumā. Ir vērts izmēģināt dažādus paņēmienus un līdzekļus, lai cīnītos pret stresu bez tabletēm.

Austrumu gudrība māca, ka ūdens atsvaidzina ķermeni, bet tase tējas uzmundrina garu. Atkarībā no šķirnes un piedevām tēja var uzmundrināt vai nomierināt. Piemēram, tase zaļās tējas palīdz mazināt spriedzi un nogurumu, bet Paragvajas matē lieliski tonizē.

Ja nomāc problēmas, šķiet, ka spēka ar tām cīnīties vairs nav un sāk uzmākties depresija, var pievērsties produktiem, kas satur laimes hormona — seratonīna — izstrādāšanu veicinošas vielas. Vislabāk šajos gadījumos noder gabaliņš tumšās šokolādes vai daži banāni.

Nereti negatīvās emocijas uzkrājas cilvēkos un pienāk brīdis, kad vairs nav spēka klusēt. Bieži vien pietiek ar vienu neuzmanīgu vārdu, lai notiktu emociju eksplozija, kurā visbiežāk cieš tieši ģimenes locekļi. Šo uzkrāto negatīvo enerģiju vislabāk izlādēt skriešanā, aerobikas nodarbībās, trenažieru zālē utt. Turklāt fiziskas nodarbības ir ļoti veselīgas. Negribas vingrot? Lūdzu! Stresa enerģiju var izlādēt lielās tīrīšanas darbos, veļas mazgāšanā vai pagalma sakopšanā.

Pat visspraigākajā darba dienā atradīsies brīdis meditācijai. Pievērtām acīm uz dažām minūtēm iedomāsimies sevi kādā tīkamā vietā — mežā, pie ūdeņiem vai lauku mājās. Domās novilksim kurpes un pastaigāsim pa pļavu basām kājām. Tas ļaus uz brīdi aizmirst problēmas, lai atgrieztos pie tām ar jauniem spēkiem.

Steidzamu un svarīgu lēmumu pieņemšanā vislabākais palīgs ir miers un nosvērta analīze. Atslābināties un mierīgi visu pārdomāt palīdzēs maza gumijas bumbiņa, ko paņem plaukstā un ritmiski saspiež.

Biežs stresa pavadonis ir galvassāpes. Šajā gadījumā lieliski palīdzēs viegla galvas masāža. Ar visu desmit pirkstu galiem maigi satver galvu un izdara tādas pašas kustības, kā mazgājot matus. Jau pēc dažām minūtēm spriedze mazināsies. Ja ir vēlēšanās un netraucē rūpīgi veidotais matu sakārtojums, vēl dažas minūtes var veltīt tam, lai parotaļātos ar matiem, viegli slidinot tos caur pirkstiem. Šāda masāža īpaši efektīvi iedarbojas pirms miega. Vakarā pēc tās var iedzert glāzi silta piena ar medu. Tā pastiprinās komforta sajūtu un palīdzēs vieglāk iemigt.

Nekas neatslābina tik labi kā aromātiska pelde un ēterisko eļļu vai smaržvielu kūpināšana. Lavandas un kumelītes aromāts nomierina, savukārt apelsīns un baziliks novērš depresiju, stabilizē omu, mazina skumjas un trauksmi, bet svaigais, nedaudz saldenais verbenas aromāts mazina galvassāpes.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu