Firefox: gads pasaules tīmeklī

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Daudzi būs pamanījuši, ka IT drošības rekomendācijās ir bieži izskanējis padoms izmantot alternatīvu Microsoft piedāvātajai pārlūkprogrammai. Un Firefox laikam ir tas vārds, kurš parasti ir izskanējis kā pirmais alternatīvu sarakstā.

Saskaņā ar Mozilla Foundation sniegtajām ziņām, kopš Firefox 1.0 debijas pērnā gada novembrī lietotāji šo pārlūkprogrammu lejupielādējuši 106,4 miljonus reižu. Savukārt oktobrī iegūtie NetApplications dati liecina, ka šogad Firefox izmanto 8,65% visu lietotāju, un tas nozīmē triecienu Internet Explorer monopolam.

„Līdzko programma tika publicēta, jau pirmajā diennaktī to lejupielādēja vienu miljonu reižu, un arī pēc tam pieprasījums nav samazinājies,” stāsta Mozilla produktu un mārketinga menedžeris Kriss Bērds. Pēc viņa teiktā, pērn Firefox palīdzējusi nostiprināt atklātā pirmkoda pārlūkprogrammas koncepciju, un tās popularitātes pieaugums ir lietotāju entuziasma rezultāts. Bet sava mūža otrajā gadā Firefox sola vairākas pārmaiņas.

Novembra sākumā parādījās testa versija Firefox 1.5 Release Candidate 1. Firefox 1.5 galīgā versija varētu būt gatava jau tuvākajās nedēļās - viss ir atkarīgs no tā, kādas piezīmes būs apmēram 500 000 lietotāju, kuri patlaban izmēģina šo pārlūkprogrammu.

Arī nākamais Firefox gads būs notikumiem bagāts. „2006. gadā plānojam produkta izstrādes ciklu padarīt agresīvāku,” stāsta Bērds. „Gada vidū izlaidīsim Firefox 2, bet 2007. gada pirmajā ceturksnī parādīsies Firefox 3.”

Nākamajā gadā arī tiek plānots regulāri - ik pēc 6-8 nedēļām - publicēt atjauninājumus, kuri uzlabos pārlūkprogrammas drošību un stabilitāti. „Mēs uzsāksim regulāru atjauninājumu izlaidi, taču vajadzības gadījumā kritiskas problēmas labosim arī ārpus grafika,” sola Bērds.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu