Kopā ar LNO orķestri muzicēs pianists Šimkus un zviedru trompetists Hardenbergers

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Sestdien, 19.novembrī, Latvijas Nacionālās operas (LNO) orķestris diriģenta Andra Nelsona vadībā koncertēs kopā ar pasaulslaveno zviedru trompetistu Hakanu Hardenbergeru un azartisko pianistu Vestardu Šimku.

LNO orķestris izpildīs Eino Tamberga koncertu trompetei ar orķestri, kurā solo spēlēs Hakans Hardenbergers, Astora Piacollas «Histoire du Tango», Morisa Ravēla «Koncertu klavierēm ar orķestri», kurā solo atskaņos Vestards Šimkus, un Nikolaja Rimska-Korsakova «Šeherezadi».

Ar Šimku LNO orķestris ir uzstājies vairākkārt, bet ar Hardenbergeru sadarbība notiek pirmo reizi.

Hardenbergers tiek dēvēts par izcilu mūziķi un fenomenālu trompetistu. Viņš ir dzimis 1961.gadā Malmē, Zviedrijā. Trompetes spēli sācis apgūt astoņu gadu vecumā. Tagad viņš tiek uzskatīts par savas paaudzes harismātiskāko mūziķi, kura spēles virtuozitāte ir viegli atpazīstama.

Hardenbergers ir uzstājies kopā ar izciliem pasaules orķestriem, ieskaitot Losandželosas Filharmonijas orķestri, Vašingtonas Nacionālo simfonisko orķestri, Londonas Filharmonijas orķestri, Francijas Radio orķestri, Bavārijas Radio orķestri, Stokholmas Karalisko filharmonijas orķestri, Helsinku Filharmonijas orķestri un citiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu