Latgales jaunieši gatavojas prezentēt filmu. Video

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reklāmas foto

2004.gada vasarā grupu “Bez PVN” (pazīstamākais tās dalībnieks ir eksfabrikants DaGunchi) un “Borowa MC” dalībnieki, jokojot par to, ka videoklipam naudas nepietiek, izveidoja 20 minūšu videostāstu “Par sevi, draugim i Latgolu”. [s:10278]

Lai arī šogad, mēnesi pirms vizuālā stāsta “Par sevi, draugim i Latgolu” otrās daļas filmēšanas bija izdevies piesaistīt tikai ceturto daļu nepieciešamā finansējuma, jaunieši novērtēja Kārsavas pilsētas domes un Latgales reģiona attīstības aģentūras uzdrīkstēšanos atbalstīt tik savdabīgu projektu, un turpināja iesākto.

“It kā jau pareizi būt apturēt projektu, ja mums pietrūktu pat 25% no filmēšanai nepieciešamās summas, nevis ar saņemtajiem 500 Ls pieturētos pie sākotnējās ieceres un filmētu četrās dažādās vietās: Maltā, Kārsavā, Rēzeknē un vēl Rīgā. Ja vēl ņem vērā to, ka mums pašiem nav ne nepieciešamās filmēšanas tehnikas, ne paši montējam filmu, un filmēšanas vajadzībām vēl vajadzēja īrēt arī skatuvi, tad tas bija liels risks”, uzsver DaGunchi, kas uzņēmās lielāko atbildību, un ar savu vārdu garantēja veiksmīgu projekta realizēšanu.

Tagad, kad filma jau ir piedzīvojusi savu pirmo atrādīšanu publikai, jaunieši var atviegloti nopūsties, bet vēl bez smaida uz lūpām atceras brīžus, kad pirmizrādes dienā jau pabeigto filmu sevī stūrgalvīgi paturēja “paralizētais” datora disks. Pēc trīs dienu ilgās datora reanimēšanas, lielāko daļu filmas nācās sākt montēt no jauna. Situāciju vēl skaudrāku darīja tas, ka saplānotais filmas demonstrēšanas grafiks bija itin blīvs. Tomēr, paredzētie pasākumi netika atcelti. Arī filma, pēc nedēļu garas strādāšanas diennakts režīmā, tika atjaunota, un pašlaik tiek demostrēta grupu “Bez PVN” un “Borowa MC” kopējās koncerttūres “Party latgalīšu gaumī” ietvaros.

reklāmas rullīti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu