Rīgas mērs pēkšņi maina domas, pieļaujot «Rīgas siltuma» privatizāciju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklamas foto

Rīgas Domes priekšsēdētājs Aivars Aksenoks (JL) nenoliedz iespēju pārdot AS «Rīgas siltuma» (RS) 49% pašvaldības akciju Somijas uzņēmumam «Fortum», ja pirmpirkuma tiesības neizmantos Francijas uzņēmums «Dalkia», šodien ziņo laikraksts «Diena».

Rīgas Dome varētu apsvērt savu RS daļu pārdošanu vai nodošanu koncesijā «Fortum», ja ministri nākamotrdien noraidītu RS valstij piederošo akciju privatizāciju.

Kā ziņots, iepriekš Aksenoks aģentūrai LETA pauda kategorisku viedokli, ka neredz ne mazāko nepieciešamību privatizēt RS. Tāda pozīcija bija arī viņa pārstāvētajai partijai «Jaunais laiks», kas norādīja uz uzņēmuma līdzšinējo veiksmīgo darbību.

Pašvaldībai pieder 49% RS akciju, līdzīgs daudzums ir arī valsts īpašumā, un 2% pavasarī iegādājās «Dalkia», kas iesniegusi priekšlikumu ļaut tai privatizēt valstij piederošās RS akcijas. Ekonomikas ministrija sagatavojusi privatizācijas noraidīšanas projektu.

Tajā pašā laikā gatavību privatizēt pašvaldībai piederošās RS akcijas izteikusi Somijas firma. «Fortum» ārvalstu komunikāciju viceprezidents Nurmi Kirsi apliecināja vēlmi sākt un izvērst darbību Baltijas valstīs, bet nevēlējās komentēt iespējamos darījumus Rīgā.

«Dalkia» pārstāvis Latvijā Guntars Kokarēvičs uzskata, ka pēc šādiem notikumu pavērsieniem ir skaidrs, kāpēc pašvaldībai ir tik noraidoša attieksme pret Francijas uzņēmumu. «Neviens piedāvājums pirms tikšanās klātienē nekad netiek izteikts, tāpēc nav skaidra Domes ieinteresētības izrādīšana par «Fortum»,» viņš piebilst.

Pašvaldības vadītājs Aksenoks «Dienai» apstiprinājis, ka ir saņemta vēstule no «Fortum» ar piedāvājumu tikties, lai sāktu sarunas par iespējamo sadarbību RS apsaimniekošanā, taču viņš noliedza, ka kaut kas jau agrāk būtu runāts.

Ekonomikas ministrijas pārstāvji vēl nav analizējuši šādu notikumu pavērsienu, ja pēc privatizācijas noraidīšanas Dome lemtu pārdot tai piederošās akcijas. Taču jebkurā gadījumā «Dalkia» kā jau esošai RS akcionārei būtu pirmpirkuma tiesības arī uz pašvaldības akcijām, ko, pēc Kokarēviča teiktā, «Dalkia» noteikti izmantošot.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu