«Latvenergo» vēlas par 6,6% paaugstināt tarifus

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: «Apollo»/A.Andžs

Šodien AS «Latvenergo» Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniedza jaunu elektroenerģijas tarifu projektu. Uzņēmuma jaunais tarifu plāns paredz tarifu pieaugumu vidēji par 6,6%, portālu «Apollo» informēja Viktorija Kalniņa, AS «Latvenergo» Korporatīvo komunikāciju departamenta pārstāve.

Iedzīvotājiem maksa par elektroenerģiju paredz izmaiņas no 4,5 uz 4,8 santīmiem par kWh, savukārt, citiem lietotājiem maksa būs atkarīga no izvēlētā tarifa veida un pieslēguma sprieguma pakāpes, kā tas bija līdz šim.

Tarifu izmaiņas pamatā veido iepriekšējā laika posmā notikušais gāzes cenas pieaugums, kā arī no kaimiņvalstīm iepirktās elektroenerģijas sadārdzināšanās. Lai novērstu straujāku tarifu kāpumu, AS «Latvenergo» nākamā gada budžetā samazinājis virkni savu darbības izmaksu.

Ja Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija apstiprinās jauno tarifu projektu, tas stāsies spēkā ar 2006. gada 1. martu. Sākotnēji tika plānots, ka tarifu paaugstinājums būs ar nākamā gada 1. janvāri, taču, ievērojot iedzīvotāju intereses, AS «Latvenergo» izvērtēja iespēju atlikt tarifu kāpinājumu līdz 1. martam. Maksas pieaugums par elektroenerģiju būtu brīdī, kad apkures sezona tuvojas noslēgumam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu