«Cosmos» izdos savu pirmo plati

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No 1. decembra veikalu plauktos rātni iegulsies grupas «Cosmos» dziesmu plate «Ticu un viss», kuras unikālajā vinila CD plates formātā iekausētas grupas «Cosmos» bērnības atmiņas dažādu laiku un tautu Ziemassvētku un šūpuļdziesmās.

Tradīcija, kas iesākta albumā «Pa un par» tiek turpināta – blakus jau labi zināmu dziesmu apdarēm nozīmīgu lomu ieņems «Cosmos» jaundarbi - pati plate savu nosaukumu «Ticu un viss» aizņēmusies no dziesmas, kuras autors ir viens no «Cosmos» - Juris Lisenko, bet vārdu autors Māris Čaklais. Savukārt Andris Sējāns, bērnības atmiņu vadīts, ir radījis orģinālmūziku populārās Plūdoņa poēmas «Rūķīši un Mežavecis» dzejas vārsmām.

Paši dziedātāji uzskata šo albumu par vismīļāko un sirsnīgāko no līdzšinējiem «Cosmos» veikumiem, jo viss ierakstu un diska veidošanas process ir bijis ļoti ģimenisks. «Oktobra sākumā studijā ienesām eglīti, kūpinājām skujas, ēdām mandarīnus un piparkūkas, mēģinājām atcerēties, ar kādām sajūtām šis laiks mums saistījās, kad bijām mazi,» atceras Reinis Sējāns. «Un tās daudzveidīgās sajūtas mēs arī noķērām un šajā platē iekausējām,» piemetina Jānis Ozols. «Šī būs ļoti daudzveidīga plate, sākot no sirsnīgas nopietnības, līdz pat diezgan lieliem ampeļiem, kā jau tādā bērnībā parasti ir.»

Viena no skaistākajām bērnības Ziemassvētkiem sajūtām noteikti ir dāvanu došanas un saņemšanas prieks «Dāvaniņa ir sirsnīga, ja to iesaiņojis pats dāvinātājs, drusku sķībi un tā, ka skočs lien pa malu ārā, tādēļ arī šai platei gribējām izveidot pavisam savu, īpašu iesaiņojumu,» stāsta Jānis Šipkēvics. Plates iepakojums ir roku darbs, un daļa roku, kuru darbs tas ir, pieder pašiem «Cosmos» dziedātājiem. «Gandrīz katru plati esam caur savām rokām izlaiduši un apčubinājuši, tāpēc katra no tām ir drusku īpaša.» Arī pats plates izskats ļoti atgādina tās melnās vinila platītes, no kurām bērnībā klausītājiem pasakas, lai gan šoreiz atskaņot tās varēs pavisam parastos CD atskaņotājos.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu