Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
/nginx/o/2018/07/12/8812837t1h3c2d.jpg)
Pateicamies visiem, kuri piedalījās «Kursuzsauks.lv» un «Apollo.lv» kopīgi rīkotajā konkursā «Cik maksā dārgākais ēdiens Rīgā?».
Konkursam tika nosūtītas vairāk nekā 50 dažādas dārgāko ēdienu versijas, taču par absolūto līderi kļuva restorānā «Melnā pērle» par 250 latiem nopērkamā klaburčūska ar funghi sēnēm un salmiņos sagrieztiem dārzeņiem. Turklāt rēķinam «Melnajā pērlē» tiek pievienota arī 10% maksa par apkalpošanu. Dārgā ēdiena cena norādīta par 1 kilogramu pusfabrikāta, taču, porciju sadalot vairākās daļās, vienam cilvēkam tā tomēr izmaksā krietni vairāk nekā TOP 10 otrās vietas ieguvējs «Imperatora komplekts Gugo» par 42 latiem.
Lasītāju iesūtīto dārgāko ēdienu TOP 10
- Klaburčūska ar funghi sēnēm un salmiņos sagrieztiem dārzeņiem («Melnā pērle» — 250 latu)
- Imperatora komplekts «Gugo» («Planeta Sushi» — 42 lati)
- Ar zeltu pārbērta zivju fileju izlase «Gold sashimi» («Sumo» — 40 latu)
- «Vanille café De lux sushi» sets («Vanille café» — 40 latu)
- Krokodila fileja ar dārzeņiem rīsu vīna mērcē («Melnā pērle» — 40 latu)
- Omārs («Skonto» zivju restorāns — 39 lati)
- Melnie ikri («Seasons» — 35 lati)
- «Jo-Sashimi» — Lielā zivju fileju izlase («Sumo» — 30 latu)
- Omārs ar artišokiem un biska mērci («Vanille café» — 29 lati)
- Omārs («Bellevue» — 28 lati)