2005. gada Eiropas cilvēks Latvijā — EP deputāts Valdis Dombrovskis

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Par ieguldījumu Latvijas interešu aizstāvībā Eiropas Savienībā  (ES) un finansiāli sabalansētas Eiropas veidošanā 2005. gada Eiropas cilvēks Latvijā ir Eiropas Parlamenta deputāts Valdis Dombrovskis, informēja Māris Noviks, projekta vadītājs.

Aptauja par gada Eiropas cilvēku tiek rīkota kopš 1998. gada, aptaujas mērķis ir noskaidrot cilvēku, kurš aizvadītajā gadā visvairāk tuvinājis Latviju Eiropai un Eiropu Latvijai.

Par Valdi Dombrovski raksta: «Pateicoties viņa atzītajai profesionalitātei, tika iecelts par ietekmīgo Eiropas Parlamenta ziņotāju par ES budžetu.» «Politiķis, kurš veicina, attīsta un stiprina saikni starp Latviju un Eiropu, tādējādi mūs pamana Briselē, bet mēs ar Dombrovska «acīm un ausīm» varam saskatīt Briselē notiekošo!» «Valdis Dombrovskis ir aizstāvējis Latvijas intereses saistībā ar ES Finanšu perspektīvu (ES budžetu) 2007.–2013. gadam, «Laval lietā», datorpatentu direktīvā un solidaritātes fondā, ir ar tādu morālo un ētisko stāju, par kuru nav jākaunas, bet ar kuru varam lepoties.» «Izcīnījis Latvijai deviņarpus (9,5) miljonus eiro viesuļvētras postījumu likvidēšanai, panācis Eiropas Parlamenta nākamā gada administratīvo izdevumu samazināšanu par 20 miljoniem eiro.» «Profesionālis politikā.» «Patīk, ka nav nekādas «privātās dzīves» publicitātes. Uzticams, korekts, konkrēts.»

Valdis Dombrovskis ir dzimis 1971. gada 5. augustā. Kopš 2004. gada 12. jūnija Valdis Dombrovskis strādā Eiropas Parlamenta ietekmīgākā politiskā spēka Eiropas Tautas partijas (Kristīgo demokrātu) un Eiropas demokrātu grupas (EPP/ED) deputāts, kā arī deputāts Budžeta komitejā un aizvietotājs Budžeta kontroles komitejā, Ekonomikas un monetāro lietu komitejā un Pagaidu komitejā saistībā ar paplašinātas Eiropas Savienības politikas uzdevumiem un budžeta līdzekļiem no 2007. līdz 2013. gadam. Valdis Dombrovskis strādā arī vairākās EP delegācijās un ir Baltijas Eiropas intergrupas pārstāvis. Izglītību Valdis Dombrovskis ir ieguvis Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātē un Rīgas Tehniskās universitātes Inženierekonomikas fakultātē, 1993. gadā iegūstot fizikas bakalaura grādu, 1995. gadā — inženierzinātņu bakalaura grādu ekonomikā un 1996. gadā — maģistra grādu fizikā. No 1997. līdz 1998. gadam ar teicamām sekmēm Dombrovskis studējis doktorantūrā Merilendas Universitātes Elektrotehnikas fakultātē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu