/nginx/o/2018/07/12/8814699t1hf145.jpg)
Sauss sarkanais vīns, it īpaši tanīniem bagātais kabernē, palīdz uzlabot veselību sirds slimniekiem, samazina holesterīna līmeni asinīs, stimulē asinsvadu darbību, kā arī dezinficē dzeramo ūdeni (ja tas tiek atšķaidīts attiecībā viens pret trīs).
Saprātīgi lietojot, tas ir arī labs vēdera darbību uzlabojošs līdzeklis un pat veicina notievēšanu. Savukārt uzsildīts sarkanvīns derīgs angīnas ārstēšanai.
Sausajam baltvīnam piemīt antioksidanta īpašības, tāpēc tas ieteicams cilvēkiem, kuri ikdienā uzturas lielās pilsētās, kur ir piesārņots gaiss. Īpaši ieteicams vīns, kas gatavots no šardonē šķirnes vīnogām. Savukārt stipri atdzesēts šampanietis palīdz apstādināt vemšanu. Dzirkstošais dzēriens tāpat noderīgs, cīnoties ar reimatismu, nervu sistēmas traucējumiem, kā arī lai palēninātu asiņu zudumu.
Bet deserta vīni, piemēram, vermuts, palīdz ārstēt nieru slimības. Kagors un portvīns derīgi, lai novērstu saaukstēšanos, avitaminozi, depresiju, kā arī miega traucējumus.