Katastrofālā dzīvnieku patversmju likvidācija (6)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Rīgā ir tikai trīs dzīvnieku patversmes, no kurām viena jau ir norakstīta — Juglas dzīvnieku patversmi grasās slēgt, bet jaunā vēl tikai ir projektā. Latvijas Kinoloģiskās palīdzības centra projekts "Labās mājas" pagaidām ir nākotnes vīzija, taču, lai tā kļūtu par realitāti, nepieciešami 630 463 lati.

Vairs neiemidzinās

Jaunā dzīvnieku patversme būs ar daudz plašākām funkcijām: ja projektu izdosies īstenot, varēs risināt klaiņojošu dzīvnieku problēmu, sniegt operatīvu un kvalitatīvu palīdzību nelaimes gadījumos iekļuvušiem četrkājaiņiem, izmeklēt cietsirdības gadījumus pret tiem un izglītot iedzīvotājus dzīvnieku aizsardzības un apmācības jautājumos. Paredzēts, ka centrā strādās kinologi, zoopsihologi un apmācības instruktori.

Nākotnē mājdzīvnieku saimnieki savas prombūtnes laikā centra viesnīcā varēs uz laiku atstāt savus mīluļus speciālistu aprūpē.

Pēc provizoriskām aplēsēm, patversme un suņu pastaigu laukumi varētu sākt funkcionēt nākamā gada rudenī — tā būs projekta pirmā daļa. Otrajā tiks izveidota veterinārā klīnika un zoopreču veikals, trešajā — suņu apmācību laukumi ar slēgtu manēžu, bet ceturtajā — dzīvnieku viesnīca. "Labās mājas" būs pirmā patversme, kurā dzīvnieki, neatkarīgi no viņu vecuma, netiks iemidzināti, ja vien to ļaus četrkājaiņu veselības stāvoklis. Ar klīnikas palīdzību iecerēts izvērst bezsaimnieku kaķu kontroles programmu "Noķer, sterilizē, atlaiž". Jaunajā patversmē vienlaikus varēs uzturēties 50 suņi un 30 kaķi, turklāt tur sev mājas atradīs pelītes, kāmji, truši un citi mazie mājas zvēriņi.

Galante izglābj kaķēnu

Pagaidām Rīgas dome tikai ierādījusi zemi, kur celt jauno patversmi. Saskaņots arī "Labo māju" tehniskais projekts, un vairākas firmas solījušas palīdzēt ar būvmateriāliem. Taču celtniecību varēs uzsākt tikai tad, ja šim mērķim tiks saziedota nauda, tāpēc cilvēki, kas nav vienaldzīgi pret ķepaiņu ciešanām, aicināti iepazīties ar jauno projektu un ziedot līdzekļus nelaimē nonākušajiem dzīvniekiem.

Patversmē sev kādu mīluli atraduši arī daudzi sabiedrībā pazīstami cilvēki. Pasaulslavenā operas māksliniece Inese Galante, uz pāris dienām atgriezusies mājās no darba ārzemēs, sava pagalma atkritumu kastē atrada pusdzīvu kaķa bērnu. Par spīti laika trūkumam, viņa meklēja ceļus, lai kaķenīti dabūtu pie veselības un atdotu labās rokās. Dramaturģe Lelde Stumbre devusi jaunas mājas Juglas patversmes sunenei Bertai. Mūziķis Mārtiņš Freimanis no suņu patversmes paņēma Pepi, jo uzskata, ka visuzticamākie suņi nāk tieši no patversmēm. Tur sev suņuku atradis arī modes mākslinieks Dāvids, bet žurnālists Lato Lapsa — runci Paviču.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu