«Pirelli» kalendāram Latvijā jau 100 īpašnieku. Kalendāra foto.

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reklāmas foto

Ikgadējā «Pirelli» kalendāra prezentācijā Latvijā pa eksemplāram ekskluzīvā kalendāra, kas ir pasaulē pazīstamo fotogrāfu Merta Alasa (Mert Alas, Turcija) un Markusa Pigo (Marcus Piggot, Lielbritānija) kopdarbs, šogad saņēmavairākkā 30 cilvēku, kas nozīmē, ka kopskaitā Latvijā par šī ekskluzīvā produkta īpašneikiem kļuvuši jau vairāk kā 100 cilvēku.

Prezentāciju, kas notika jau trešo gadu pēc kārtas, organizēja kompānija «Latakko», kas ir itāļu koncerna «Pirelli» (viens no pasaulē vadošajiem automobiļu riepu ražotājiem) ekskluzīvais izplatītājs Latvijā. Pirelli 2006 kalendāra kopējā tirāža ir 35 tūkstoši eksemplāru.   

«Šogad no «Pirelli» esam saņēmuši tikai 40 kalendārus. Protams, cilvēku, kuri būtu pelnījuši saņemt tādu dāvanu, Latvijā ir krietni vairāk nekā tikai daži desmiti. Tāpēc var tikai iztēloties, cik sarežģīti ir izvēlēties atbilstošos pretendentus Pirelli kalendāra pasniegšanai. Jā, mūsu izvēle, protams, ir subjektīva, bet galvenais, ka tā veikta vadoties pēc kritērijiem, kurus ir ieteikusi kompānija «Pirelli»», - atzīmēja kompānijas «Latakko» direktors un īpašnieks Jevgēņijs Kopilkovs. Viņš atgādināja, ka to personu skaitā, kuri pelnījuši godu saņemt «Pirelli» kalendāru, tiek iekļauti cilvēki, kas devuši nopietnu ieguldījumu mūsu valsts sabiedriskajā, kultūras, sporta vai ekonomikas jomā, kā arī «Pirelli draugi» - tā pieņemts dēvēt itāļu ražotāja biznesa partnerus Latvijā.  

Saskaņā ar tradīciju, ko ieviesusi kompānija «Latakko», viens kalendāra eksemplārs tiek pasniegts kā dāvana mūsu valsts vadītājam, un šodien to pasniedza Latvijas prezidentei Vairai Vīķei-Freibergai.   

Prezentācijas laikā «Pirelli» kalendāru saņēma: Viktors Ščerbatihs un Jeļena Prokopčuka, kas atzīti par labākajiem Latvijas sportistiem 2005.gadā, Intars Busulis, konkursa «Jaunais vilnis-2005» uzvarētājs, operdziedātāja Kristīne Opolais, kurai šogad par izciliem nopelniem mākslā tika pasniegta Latvijas Kultūras fonda Spīdolas balva, grupa Cosmos, Latvijas Hokeja federācijas prezidents Kirovs Lipmans, hokejists un Latvijas jauniešu izlases galvenais treneris Oļegs Znaroks, Itālijas vēstnieks Latvijā Ferdinando Dzedza, kā arī virkne pazīstamu uzņēmēju, baņķieru un citi. 

Lai pēc iespējas lielāks cilvēku skaits varētu «dzīvē» iepazīt jauno Pirelli kalendāru, kompānija Latakko plāno turpināt iepriekš aizsāktās tradīcijas un organizēt publisku kalendāru izstādi. Pirelli 2006 kalendāra ekspozīcija ceļos pa Rīgas un citu Latvijas pilsētu autosaloniem. Līdzko pilnībā tiks izstrādāts šīs izstādes maršruts, Latakko pārstāvji to paziņos.  

Pavedināšanas un izteiksmes brīvība ir 2006.gada «Pirelli» kalendāra galvenā tēma, to kopumā varētu nosaukt „brīvas un spēcīgas”.   

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu