Sekss — dāvana vai fizkultūra?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA

Kāpēc mēs nesaprotamies, ja visi savās attiecībās vēlamies būt laimīgi un sniegt laimi otram? Varbūt tāpēc, ka klusējam. Jānis un Odeta domā pilnīgi atšķirīgi, bet neklusē. Varbūt tas palīdzēs tev saprast sevi vai otru cilvēku?

Konflikti partneru starpā lielākoties rodas no savu patieso vēlmju noklusēšanas. Es neprotu lasīt tavas domas, tāpēc vislabāk būs, ja tu man pateiksi, kas tev patīk, kas ne. Ja, piemēram, man tas pats anālais sekss šķistu nepieņemams, taču mana draudzene bez tā nespētu sasniegt pilnvērtīgu orgasmu, visticamāk, viņai sevis piepildījumu nāktos meklēt citur.

Nebūs tā, ka viņa man palūgsies un es viņai dāvināšu kaut ko, kas man nav pa prātam. Jau pats princips, ka gultas aktivitātes jādara, pārvarot nepatiku, man šķiet vienkārši slims. Praktizējot šādu intīmo dzīvi, var izstrādāties nepatika pret seksu vispār.

Mani neaizskar vārds «dāvana». Taču man nav pieņemams princips, kas liek dāvanas nopelnīt. Ja man, kaut ko nozīmīgu saņemot, nākas no kaut kā šķirties arī pašam, tad tā nav dāvana, bet gan jau prostitūcija. Un, tiklīdz tu vēlies kaut ko saņemt pretī par savu dāvanu — tā vairs nav dāvana, bet gan pasākums, ko dari, cerot uz kādu rezultātu. Sekss taču ir tik ellīgi labs ierocis, lai piespiestu partneri uz vēlamo rīcību...

Tev nav nekas pretī nodarboties ar seksu kā fizkultūru, ja tavs vīrietis to izlūdzas? Šis spēles elements, manuprāt, ir pazemojošs, dzīvniecisks akts. Slēpt savu nepatiku pret dažādām seksuālajām aktivitātēm ir muļķīgi. Bet darīt kaut ko, kas tev nepatīk, ir stulbi. Visu cieņu, ka tu izpatīc vīrietim, taču — vai viņš to novērtē? Daudz godīgāk gan pret sevi, gan jūsu attiecībām tādā gadījumā būtu atteikties no anālā seksa. Tad tu uzzināsi, vai tavs vīrietis ir kopā ar tevi, jo viņam ir kādas jūtas pret tevi, vai tikai tādēļ, ka viņš no tevis spēj izlūgties šādas dāvanas.

Abpusēja veselīgi humoristiska pieeja un nekautrēšanās eksperimentēt ļauj abiem partneriem atklāt savas un otra seksuālās vajadzības. Noskūpsti mani tur, pieskaries man šādi, nē, ne tik spēcīgi, drošāk, man labāk patiktu, ja tu darītu šādi...

Sākot jaunas attiecības, uz priekšu ej drošiem soļiem, nekautrējoties iezīmējot savu teritoriju un izzinot partneri — kāpēc taustīties tumsā un mēnešiem ilgi skaidrot, vai esat viens otram piemēroti? Esmu juties vienlīdz nožēlojami kā bez partneres, tā esot attiecībās, kurām sen jau bija jābeidzas, tāpēc vairs neredzu iemeslu pārdzīvot attiecību izjukšanu. Ne visi cilvēki ir piemēroti viens otram.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu