Partnera maiņa — jauna nevainības zaudēšana?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA - AFI

Vismaz es attiecību sākumā baidos, mulstu, kautrējos, šaubos, asi pārdzīvoju neveiklības un personīgā tizluma brīžus. Katra šķiršanās no iepriekšējā seksa partnera psiholoģijas terminoloģijā tiek dēvēta par mazo nāvi un lielākoties ir saistīta ar traumu un sevis noliegšanu (varbūt tā bija mana vaina, ka mēs izšķīrāmies?). Smagā pārvērtēšanas procesā tiek uzsāktas jaunas attiecības, taču uztraukums un neticība sev sākumposmā ir vienmēr.

Nespēju noticēt, ka kādam šīs sajūtas ir svešas! Bez tam, nereti lietas, kas lieliski padevušās ar iepriekšējo seksa partneri, ir pilnīgi neizmantojamas jaunajās attiecībās.

Te nu man atkal ir jāmin piemērs: mans vīrs bija profesionāls dejotājs, lunkans un izveicīgs, taču mans šībrīža partneris ir pilnīgi nesportisks un apaļīgs, ar glītu riepu ap punci. Tas ir pilnīgi cits sekss, un visa mana iepriekšējā pieredze ir priekš kaķiem.

Slavenais ārsts un psihoterapeits Miltons Eriksons ir tēlaini aprakstījis, kā mainās jaunas meitenes ķermenis pēc pirmā dzimumakta viņas mūžā. Kad sieviete uzsāk aktīvu dzimumdzīvi un pielāgojas jaunajiem procesiem, viņas organismā notiek ievērojamas pārmaiņas.

Pirmkārt, strauji pieaug kalcija daudzums viņas kaulos, tādējādi pēda palielinās par ceturtdaļizmēru, uzacu kauli kļūst izteiktāki un platāki, zods — smagnējāks, deguns nedaudz pagarinās, mainās arī matu struktūra. Jūtamas izmaiņas arī krūtīs — gan izmēra, gan konsistences ziņā. Tāpat izmērs un audu blīvums kļūst citāds gurnu rajonā un uz Venēras paugura.

Nedaudz mainās mugurkaula forma, jo, gatavojoties mātes pienākumiem, sievietes ķermenī mainās smaguma centrs un līdz ar to arī stāja. Sievietes organismam jau laikus jāsāk pielāgoties, lai spētu saņemt jauno dzīvību, kura mitināsies viņas iekšpusē 9 garus mēnešus. Neticami, bet visas šīs būtiskās fiziskās un fizioloģiskās izmaiņas var notikt jau pēc divu nedēļu intensīvas dzimumdzīves!

Ne mazāk iespaidīgas, kaut ar aci neredzamas, ir izmaiņas domāšanā. Turklāt atļaušos apgalvot, ka katra partnera maiņa ir tāda neliela nevainības zaudēšana, kam pielāgojas gan ķermenis, gan psihe. Arī neparastākas seksa formas, pirmo reizi tās veicot, vienmēr ir saistītas ar pārkāpšanu kādai būtiskai robežai savā seksuālajā pašatklāsmē. Pirmoreiz nodarbojoties ar orālo seksu, man bija jāpārvar iekšēja pretestība, un es to darīju tikai un vienīgi tā kaislīgi gribētā vīrieša dēļ.

Toreiz jutos kā varone, alku atzinības un pateicības. Ja vīrieša uztverē tādēļ esmu prostitūta, lai nu tā būtu! Tad lai viņi izvēlas meitenes, kuras tādas nav — ar daudziem un prasmīgiem partneriem pirms tam! Dažas sievietes nevar un nekad nevarēs nodarboties ar seksu kā ar fizkultūru, vienlaikus sasniedzot šajā procesā kaut kādas kvalitātes un pašas izjūtot baudu, ja trūks garīgās tuvības, emocionālās saiknes, intimitātes. Tas ir tas, ko vēlos saņemt pretī tad, kad gribu dāvināt. Diemžēl vīrieši šo man tik svarīgo posmu konsekventi izslēdz…

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu