Repše kriminālprocesā par viņa darījumiem nav aizdomās turamais

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Aizsardzības ministram Einaram Repšem, par kura darījumiem Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu, nav piemērots nekāds formāls statuss, aģentūrai BNS sacīja KNAB direktors Aleksejs Loskutovs.

Viņš norādīja, ka kriminālprocess «ir viens no pārbaudes veidiem» un «tikpat labi var beigties bez rezultāta». Loskutovs sacīja, ka Repšem nav piemērots aizdomās turamā vai kāds cits statuss, jo kriminālprocess sākts fakta noskaidrošanai, nevis vērsts pret kādu personu.

KNAB šefs norādīja, ka jaunais Kriminālprocesa likums liedz stāstīt par procesa sākšanu bez izmeklētāja ziņas. «Man ļoti žēl, ka bez izmeklētāja un prokurora atļaujas izpausta šāda informācija,» sacīja Loskutovs, norādot, ka KNAB par kriminālprocesu parasti sabiedrībai neziņo līdz brīdim, kad kāda persona atzīta par aizdomās turamo. Viņš atteicās izpaust, par kādiem Repšes darījumiem kriminālprocess sākts.

Jau ziņots, ka par kriminālprocesa sākšanu saistībā ar Repšes darījumiem žurnālistiem trešdien paziņoja premjers Aigars Kalvītis. Ministru prezidents nekomentēja turpmāko rīcību un to, vai varētu vērtēt nepieciešamību atstādināt Repši no amata, norādot, ka «šobrīd neapsveru tādu iespēju».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu