Repše vīlies koalīcijā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) līderis, aizsardzības ministrs Einars Repše ir vīlies valdību veidojošo partiju koalīcijā.

Kā ziņots, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par bijušā premjera, tagad aizsardzības ministra Repšes finanšu darījumiem, vakar žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP).

Šodien intervijā telekompānijas LNT raidījumam «900 sekundes» Repše asi kritizēja Kalvīti un viņa vadīto Ministru kabinetu. Viņš uzsvēra, ka «mēs Latvijā mēģinām uzbūvēt godīgu un demokrātisku valdību», taču šis uzdevums, ņemot vērā Saeimas sastāvu, nav viegls. Cerības par valdības «ētisko standartu maiņu» esot sagrautas ar vairākiem lēmumiem, piemēram, azartspēļu jomā.

Kalvīša paziņojumu par KNAB sākto kriminālprocesu Repše vērtē kā izrēķināšanos ar politiskajiem pretiniekiem. «Kalvīša valdībā notiek pilnīgi brutāla izrēķināšanās ar saviem konkurentiem,» sacīja JL līderis. Pēc viņa teiktā, izrēķināšanās ar politiskajiem konkurentiem notiek, izmantojot varas resursu un nerēķinoties ar Latvijas starptautisko prestižu. Turklāt «koalīcijas intrigās nelietīgā kārtā» iesaistītas tiesībaizsardzības institūcijas, bet Saeimā izveidota «parlamentārās apmelošanas komisija».

Kā uzsvēra Repše, viņš ir gatavs ar dokumentiem pierādīt, ka veiktie darījumi nav pretrunā ar likumu. KNAB sāktais kriminālprocess esot formāls, lai no ASV saņemtu informāciju par Repšes darījumiem. Politiķis skaidroja, ka kriminālprocesu nemaz nebūtu nepieciešams sākt, ja netiktu izveidota «parlamentārās apmelošanas komisija», kas pieprasījusi informāciju no tiesībaizsardzības institūcijām par Repšes darījumiem ārpus Latvijas.

Repše sacīja, ka ir gatavs atkāpties no amata un neatjaunot Saeimas deputāta mandātu, lai pierādītu, ka «amats pie muguras nav pieaudzis» un nav nepieciešams slēpties aiz deputāta imunitātes, ko esot izmantojuši vairāki likumus pārkāpuši Saeimas deputāti. Tomēr aizsardzības ministru pārdomāt savu lēmumu lūgusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aicinot neiedragāt Latvijas valdības un valsts starptautisko prestižu. Repše akcentēja, ka Kalvīša kabineta prestižs viņam nerūp.

Galīgo lēmumu par tālāko rīcību Repše pieņems pēc tikšanās ar Vīķi-Freibergu. Šī saruna notiks pēc prezidentes iniciatīvas, iespējams, jau šodien.

JL esot gatavs atbalstīt jebkādu Repšes lēmumu, kas ņems vērā valsts intereses.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu