Pagarina Repšes darījumu izvērtēšanas komisijas darbības laiku

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saeima šodien līdz 2006. gada 15. maijam pagarināja darbības laiku parlamentārās izmeklēšanas komisijai, kas pārbauda partijas «Jaunais laiks» (JL) priekšsēdētāja Einara Repšes finansiālo darbību.

Par šo priekšlikumu nobalsoja 63, bet «pret» balsoja trīs deputāti. Par komisijas darbības pagarināšanu balsoja Tautas partijas, apvienības «Par cilvēka tiesībām vienotā Latvijā», Zaļo un zemnieku savienības, «Saskaņas centra» un Latvijas Pirmās partijas deputāti, pret bija «tēvzemietis» Dzintars Rasnačs un ārpusfrakciju deputāti Māris Gulbis un Ināra Ostrovska, bet balsojumā nepiedalījās «Tēvzemei un Brīvībai»/LNNK deputāti.

Repšes pārstāvētā JL deputāti balsojumam nemaz nereģistrējās.

Parlamentārās izmeklēšanas komisija ir pieprasījusi no vairākām valsts iestādēm tās darbībai vajadzīgo informāciju, lai atbilstoši noteiktajiem mērķiem sagatavotu gala ziņojumu. Tā kā attiecīgās iestādes vēl nav sniegušas visu informāciju, kas nepieciešama, komisija lūdza pagarināt tās darbību.

Komisijas priekšsēdētāja vietnieks Jānis Lagzdiņš (TP) aģentūru LETA iepriekš informēja: komisija vienojusies, ka līdz 2. aprīlim tā gaidīs informāciju no tiesībsargājošām iestādēm par Repšes finansiālajiem darījumiem. «Komisijā esam vienojušies, ka plašāku informāciju nesniegsim, lai priekšvēlēšanu laikā šis jautājums netiktu politizēts,» uzsvēra politiķis.

Jau ziņots, ka Repšes darījumu izmeklēšanas komisija tika izveidota pērn. Šā gada maijā Saeima pagarināja komisijas pilnvaru termiņu līdz gada beigām.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sācis kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem. Vakar par to paziņoja premjers Aigars Kalvītis (TP).

Kalvīša paziņojumu par KNAB sākto kriminālprocesu Repše vērtē kā izrēķināšanos ar politiskajiem pretiniekiem. Sākotnēji Repše paziņoja, ka atkāpsies no aizsardzības ministra amata un atteiksies arī no Saeimas deputāta mandāta. Taču pēc tam viņam piezvanīja Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aicinot atturēties no pārsteidzīgām darbībām, kas varētu kaitēt Latvijas valdības un valsts prestižam.

Repše sacīja, ka lēmumu par turpmāko darbību valdībā viņš pieņems pēc tikšanās ar prezidenti. Saeimā izveidoto komisiju Repše nosauca par «parlamentārās apmelošanas komisiju».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu