Saeimā asas debates par Repšes finanšu darbības izmeklēšanas komisiju

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Normunds Mežiņš

Šodien Saeimas deputāti aktīvi un emocionāli debatēja par darbības termiņa pagarināšanu parlamentārās izmeklēšanas komisijai Einara Repšes (JL) finanšu darbības pārbaudei.

Partijas «Jaunais laiks» (JL) Saeimas frakcijas vadītājs Kārlis Šadurskis uzsvēra, ka, iespējams, parlamentārās izmeklēšanas komisijas vadītāja vietnieks Jānis Lagzdiņš (TP) un premjers Aigars Kalvītis (TP) ir pārkāpuši likumu, izpaužot ierobežotas pieejamības informāciju.

Jau ziņots, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs sācis kriminālprocesu par Repšes finanšu darījumiem. Vakar par to paziņoja Kalvītis.

«Diemžēl tas vilinājums paspēlēties ir bijis tik liels, ka tas ir radījis valstij lielu kaitējumu,» sacīja Šadurskis un uzsvēra, ka «sīko mērķu dēļ» minētie cilvēki ir spēlējušies ar valsts godu.

JL deputāts aicināja apsvērt iespēju izveidot arī Lagzdiņa un Kalvīša darbības izmeklēšanas komisiju. Šadurskis no tribīnes paziņoja, ka Lagzdiņš un viņa otrs vietnieks Pēteris Kalniņš (ZZS) kā komisijas amatpersonas saņēmušas 5424 latus, līgumdarbiem tērēti 825 lati, bet «reprezentācijas izdevumos cepumiņiem» tērēti 21,56 lati. Kopumā nodokļu maksātājiem parlamentārās izmeklēšanas komisija izmaksājusi 8500 latu, «un tas viss viena gada laikā par divām sēdēm».

Šadurska runu no tribīnes pavadīja deputātu saucieni zālē.

JL frakcijas deputāts Guntis Bērziņš savukārt norādīja, ka Lagzdiņš un Kalvītis ir sajaukuši Ziemassvētkus ar Jauno gadu «un jau tagad sāk laist raķetes un spridzināt petardes». Deputāts arī norādīja, ka «šis politiskais teātris» atstāšot ļoti nopietnas sekas uz Latvijas ārpolitiku.

Aizstāvot komisijas darbības pagarināšanu, Tautas partijas deputāts Dzintars Ābiķis uzsvēra, ka cilvēkus interesē, kā Repše, kam ir miljona latu parādsaistības, spēj nomaksāt kredītu. «Cilvēki interesējas, vai iespējams godīgā ceļā nokārtot šos maksājumus, jo, ja to nevar izdarīt, tad šāds cilvēks ir viegli ietekmējams, kas aizsardzības ministra gadījumā būtu ļoti bīstami,» sacīja Ābiķis.

Par komisijas darbības termiņa pagarināšanu līdz nākamā gada maijam Saeimā vēl turpinās debates.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu