«Delna» aicina Repši atkāpties

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Saistībā ar Ministru prezidenta Kalvīša pausto informāciju par ierosināto kriminālprocesu pret aizsardzības ministru Einaru Repši «Delna» aicina aizsardzības ministru Einaru Repši uzņemties politisko atbildību par valstiska līmeņa politiskiem satricinājumiem, kas radušies kopš 2004. gada sākuma, kad atklātībā nonāca ziņas par viņa darījumiem ar nekustamiem īpašumiem, portālu «Apollo» informēja Sabiedrība par atklātību «Delna».

«Delna» apsveica Repšes lēmumu atbrīvoties no īpašumiem un pilnībā nodoties politiskai darbībai, taču politiskie satricinājumi turpinās. Tas parāda, ka Repše nav pilnībā spējis novērst pamatu aizdomām par viņa darījumiem, teikts šodien izplatītajā paziņojumā.

Augsti ētiskas politikas standartiem atbilstoša uzvedība būtu uzņemties politisko atbildību, tai skaitā par oponentu rīcību, un atkāpties, lai nemestu ēnu uz augsto ministra amatu. ««Delnai» ir radies priekšstats, ka diemžēl pretkorupcijas darbs pēdējā laikā tiek izmantots politiskās cīņās. Tas kaitē KNAB un citu tiesībsargājošo iestāžu spējai netraucēti izmeklēt korupcijas noziegumus un liecina par politiķu vēlmi iejaukties šajos procesos,» komentē «Delnas» padomes locekle Inese Voika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu