Kalvītis: Sabiedrības informēšana bija morāls un politisks pienākums

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ministru prezidents Aigars Kalvītis (TP) sabiedrības informēšanu par ierosināto kriminālprocesu saistībā ar partijas «Jaunais laiks» (JL) priekšsēdētāja, aizsardzības ministra Einara Repšes finanšu darījumiem uzskatījis par morālu un politisku pienākumu.

Saņemot no Ģenerālprokuratūras informāciju par kriminālprocesa ierosināšanu par kādu citu ministru, Kalvītis rīkosies tieši tāpat, jo tādi ir premjera atklātības standarti, aģentūrai LETA sacīja premjera biroja vadītājs Jurģis Liepnieks.

Viņš noliedza, ka Kalvīša paziņojums par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) ierosināto kriminālprocesu par Repšes darījumiem ir politiskā izrēķināšanās.

«Ne jau Kalvītis ir vainīgs pie tā, ka Repše ir ņēmis lielus kredītus,» sacīja Liepnieks.

Viņš uzskata, ka JL priekšsēdētājam tagad vajadzētu nevis izteikties, ko, kurš, kam ir pateicis, bet gan atbildēt pēc būtības, kā ar 1400 latu lielu algu ir iespējams uzturēt ģimeni, īpašumus, daudzos hobijus un vēl samaksāt procentus no aptuveni 1,5 miljonu latu lielām kredītsaistībām.

Ja Repše atbildētu uz šiem jautājumiem, nebūtu vajadzīga ne parlamentārās izmeklēšanas komisija, ne kriminālprocesa ierosināšana, sacīja Liepnieks.

Kalvītis sarunā ar Repši, arī kā JL vadītāju, ir lūdzis definēt partijas viedokli, kā vislabāk rīkoties šajā situācijā un vai Repšem vajadzētu atkāpties no amata.

Kā ziņots, KNAB uzsācis kriminālprocesu par bijušā premjera - tagadējā aizsardzības ministra - Repšes finanšu darījumiem. To vakar žurnālistiem paziņoja Ministru prezidents.

Kalvīša paziņojumu par KNAB sākto kriminālprocesu Repše vērtē kā izrēķināšanos ar politiskajiem pretiniekiem. Sākotnēji Repše paziņoja, ka atkāpsies no aizsardzības ministra amata un atteiksies arī no Saeimas deputāta mandāta. Taču pēc tam viņam piezvanījusi Valsts prezidente Vaira Vīķe-Freiberga, aicinot atturēties no pārsteidzīgām darbībām, kas varētu kaitēt Latvijas valdības un valsts prestižam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu