Kalvītis pārmet tiesībsargiem savlaicīgu neinformēšanu par kriminālprocesu saistībā ar Repšes darījumiem

BNS
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Premjers Aigars Kalvītis (TP) pārmet tiesībsargājošajām iestādēm savlaicīgu neinformēšanu par kriminālprocesu saistībā ar viņa valdības ministra Einara Repšes darījumiem.

«Mani nedaudz pārsteidz arī mūsu tiesībsargājošo institūciju darbs, ka viņas mani nebija informējušas laicīgi par šo notikumu, jo šis process jau bija sācies nedēļu vai pat ilgāku laiku iepriekš,» Kalvītis ceturtdien sacīja intervijā Latvijas Neatkarīgajai televīzijai.

Ministru prezidents arī sacīja, ka Repše šajā situācijā «izvēlējās tādu nesavaldīgu emocionālu stāvokli». «Es būtu daudz priecīgāks, ja Einars Repše būtu šodien sasaucis žurnālistus un sabiedrību būtu informējis par to, kā ar 1400 latiem iespējams segt visas tās vajadzības, visus viņa hobijus, visus viņa īpašuma tēriņus, samaksāt lielos kredītprocentus. Tad varbūt viņam nebūtu jāatstāj amats un sabiedrībai beidzot būtu atbilde, kā ar tik maziem ienākumiem iespējams atmaksāt kredītprocentus un atmaksāt aizdevumu par pusotru miljonu latu. To es viņu aicināju vakar darīt,» klāstīja premjers.

Kalvītis sacīja, ka Repše neesot «izvēlējies ceļu sadarboties ar izmeklēšanas institūcijām», informēt sabiedrību, bet «izvēlējies tādu nedaudz puicisku rīcību — taisīt ažiotāžu, mētāties ar skaļiem apvainojumiem, apsaukāties». «Manuprāt, tas nav pareizākais ceļš, kas būtu tik pieredzējušam politiķim ejams,» teica premjers.

Kalvītis atgādināja, ka viņa valdībā demisionē jau otrs ministrs. Pirmais bija iekšlietu ministrs Ēriks Jēkabsons, kam bija jāatkāpjas pēc «nesmukuma» ar nu jau melnajā sarakstā iekļauto trimdā dzīvojošo Krievijas oligarhu Borisu Berezovski. «Šis jau ir otrais ministrs, kas ir spiests šādā veidā atkāpties,» pauda Kalvītis.

Jau ziņots, ka Repše ceturtdien paziņoja par lēmumu atkāpties no aizsardzības ministra amata un atteikšanos no Saeimas deputāta mandāta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu