Kā sabojāt svētku noskaņu nemīlamiem kaimiņiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Iesaku jums nekam nederīgas Ziemassvētku dāvanas, vai kā sabojāt svētku noskaņu nemīlamiem kaimiņiem.

1. Dāviniet dāvanas no sērijas «melnais humors»: pavārgrāmatu ar treknu barojošu ēdienu receptēm kaimiņienei, kas saspringti pūlas notievēt un šai sakarā visiem, kuri gadās ceļā, klāsta savas ciešanas; cigāru kasti un smēķēšanas piederumus kaimiņam, kuram sieva pavēlēja atmest smēķēšanu un kurš beidzot pakļāvies; nešpetnam kaimiņmājas diabētiķim — cukurainu ievārījumu.

2. Ne mazāk efektīvi par melnā humora dāvanām iedarbosies nekam nederīgas lietas: pensionāram repa mūzikas ieraksts; tam, kas nekad nav slidojis, hokejista ekipējuma detaļas; tam, kas nemēdz lasīt grāmatas, Raiņa Kopotos rakstus; trūcīgiem cilvēkiem dārgo apģērbu un mēbeļu katalogu.

3. Kaimiņiem, kuriem ir mazi bērni, noteikti jāuzdāvina vecāku masu iznīcināšanas ieroči — bungas, taurītes, kaķenes, šautenes, kas šauj ar bumbiņām, rotaļu automāts ar tarkšķi, mazi āmurīši, ar kuriem iespējams sabojāt pilnīgi visas virsmas.

4. Tāpat kaimiņu noskaņojumu varēs samaitāt, vismaz uz īsu brīdi pasniedzot viņiem pašu rociņām darinātu meistarstiķi, piemēram, slotaskātu, kas apgleznots (gleznojuma stils un sižets paliek jūsu ziņā) ar guaša krāsām, kam galā piesieta bantīte. Pasniedzot dāvanu, noteikti jāpiebilst, ka jūs katru dienu ielūkojaties atkritumu konteinerī un vienmēr brīnāties, ko tik ļaudis nemet ārā.

5. Tikpat labi var aiziet uz krāmu tirgu un sameklēt kādu īpaši bezgaumīgu sienas dekoru, piemēram, sašķiebušos kartona reprodukciju apdauzītā ģipša rāmī.

6. Rūpnieciski ražotas preces, kas paredzētas izjokošanai un nelāgi izskatās vai ož, pat neprasa komentārus. Tikai noteikti pirms pasniegšanas glīti iesaiņojiet.

7. Vēlamo efektu tāpat var eleganti panākt, glīti iesaiņojot papīrā ar attiecīgu Ziemassvētku simboliku biezu grāmatu par īpašu tēmu, kuru droši vien ir izlasījuši kādi desmit cilvēki visā pasaulē. Vēl labāk, lai grāmata būtu svešvalodā un tai nebūtu nevienas ilustrācijas — tabulas vien.

8. Esot komandējumā vai ceļojumā, nopērciet savam taupīgajam un skopajam kaimiņam kādu ne pārāk kvalitatīvu fotoaparātu, pulksteni vai atskaņotāju. Ļoti iespējams, ka šis priekšmets sabojāsies tuvākā vai tālāka laikā, lai to samanītu, dāvanas īpašniekam vajadzēs pirkt biļeti, lai dotos uz to zemi, kur dāvana ražota, vai arī jātērē nauda remontam. Skopulis taču neko nemet ārā!

9. Ja katru gadu kādam tiek dāvināta viena un tā pati dāvana, piemēram, bērnu kaleidoskops vai globuss kā zīmuļu asināmais, piektajā gadā, jādomā, apdāvināmais varētu vairs nesmaidīt, saņemot dāvanu, kas arī bija jāpanāk.

Visas dāvanas jāpasniedz pompozi un teatrāli, nemitīgi atkārtojot, ka galvenais esot dāvināšanas prieks un jums patīk dāvināt un iepriecināt citus. Runas noslēgumā varat piebilst — miers uz zemes šīs, un cilvēkiem labs prāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu