Darba iespējas Spānijā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ārzemniekiem atrast darbu Spānijā ir tikpat grūti kā atrast adatu siena kaudzē. Spāņi ļoti negribīgi sarunājas angļu valodā, tāpēc bez spāņu valodas zināšanām cerības uz darbu ir minimālas.

Ir atrodamas dažas multinacionālas kompānijas, kuras pieņem darbiniekus bez spāņu valodas zināšanām, bet krietni lielākas iespējas atrast darbu Spānijā noteikti ir šīs valsts valodas pratējiem. Nav prātīgi doties uz Spāniju meklēt darbu bez jau izteikta kompānijas piedāvājuma, speciālista kvalifikācijas vai pieredzes.

Tā kā Spānija ir Eiropas Savienības dalībvalsts, viesstrādniekiem no Eiropas nav nepieciešamas vīzas. Citu valstu iedzīvotājiem gan var rasties problēmas, jo vīzu un darba atļauju iegūšana Spānijā ir ilgstošs process nelegālo imigrantu radīto problēmu dēļ.

Dzīvojot Spānijā, jāpielāgojas lēnākam dzīves ritmam. Darbs sākas vēlu, pusdienu pārtraukums ilgst līdz vakaram, bet pēc tā jāstrādā līdz pat krēslai. Svētdiena visiem ir brīvdiena – pat lielie supermārketi ir slēgti.

Visvairāk cilvēku Spānijā nodarbināti pakalpojumu sfērā, un pieprasījums pēc jauniem darbiniekiem turpina augt. Arī būvniecības nozarē strādājošo skaits nemitīgi palielinās. Taču strādāšanai pakalpojumu sfērā – restorānos, bāros vai viesnīcās – nepieciešamas labas spāņu valodas zināšanas.

Angļu valodas pratējiem Spānijā ir lieliska iespēja pasniegt angļu valodu, jo tur ir lielākais valodu skolu skaits Eiropā. Daudzi ārzemnieki Spānijā ir nodarbināti, mācot angļu valodu, jo spāņi paši tikai tagad atzinuši par vajadzīgu to apgūt. Lai mācītu angļu valodu, nepieciešams TEFL vai ESL sertifikāts, kuru iespējams iegūt savā valstī, izejot mēnesi garus intensīvos kursus. Taču jāatzīst, ka Spānijā skolotāju algas ir zemas.

Spānijā samaksa par darbu arī citās jomās ir salīdzinoši maza, toties arī uzturēšanās izmaksas ir mazākas nekā citviet – Spānija dzīvošanas ziņā ir viena no lētākajām Eiropas valstīm.

Spānijā par darbu tiek maksāta minimālā alga – 490 eiro (Latvijā gan tas varētu likties daudz). Tomēr ir iespēja visai bieži pastrādāt virsstundas un saņemt piemaksu, kā arī piemaksas par labām valodu zināšanām, par darbu ar paaugstinātu bīstamības risku. Darbinieks un darba devējs vienojas par algu, kaulēšanās ir visai izplatīta un normāla parādība. Madridē un Barselonā darba algas ir augstākas nekā citos reģionos. Tomēr dažādos interneta forumos ārvalstu personas, kas devušās strādāt uz Spāniju, atzīst, ka labi nopelnīt Spānijā esot grūti.

Uzziņai

www.inem.es

www.exposureeu.com

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu