Liepnieks: Repše ir maksātnespējīgs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/Elmārs Rudzītis

Iepazīstoties ar partijas «Jaunais laiks» (JL) līdera Einara Repšes apjomīgo amatpersonas deklarāciju, Ministru prezidenta biroja vadītājs Jurģis Liepnieks secinājis, ka bijušais aizsardzības ministrs ir maksātnespējīgs.

Par Repšes nespēju segt savas kredītsaistības liecinot tas, ka politiķa aktīvi ir par 82 000 latu mazāki nekā pasīvi, aģentūrai LETA sacīja Liepnieks.

Viņš arī aprēķinājis, ka JL priekšsēža izdevumi pērn bijuši par 220 000 latu lielāki nekā ieņēmumi. Saskaņā ar deklarācijā norādīto politiķis pērn, pārdodot atsevišķus īpašumus, un darba algā saņēmis 111 660 latu, bet viņa tēriņi, arī kredītu atmaksa, sasnieguši aptuveni 331 000 latu.

Liepnieks Repšes amatpersonas deklarācijā nav atradis skaidrojumus, no kādiem avotiem politiķis sedzis visus izdevumus. Lai gan Repše apgalvojis, ka pārdevis vērtspapīrus, šie ieņēmumi deklarācijā nav atspoguļoti. Premjera biroja vadītājs to saista ar iespēju, ka Repše vērtspapīrus savulaik iegādājis ar aizņēmuma starpniecību, tāpēc no to pārdošanas ienākumi nav bijuši.

«Repše manipulē ar sabiedrību,» uzskata Liepnieks.

Jau ziņots, ka Repšes parādsaistības pērnā gada beigās bijušas 1,16 miljoni, salīdzinot ar 1,38 miljoniem latu pirms gada. Deklarācijā skaidrojot savus finanšu darījumus, JL līderis uzsvēris, ka spēj jebkurā laikā norēķināties par kredītu izmantošanu un arī regulāri norēķinās ar saviem kreditoriem atbilstoši abpusēji saskaņotam grafikam.

«Visiem maksājumiem pietiek un pietiks legāli iegūtu un deklarētu līdzekļu,» optimistiski norāda Repše. «Kā redzams, līdzekļu man pietiek un pat rezervē paliek,» atzīmē Repše.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu