Hingisa un Federers turpina, Pīrsa izstājas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: EPA-AFI

Pārliecinošu uzvaru Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrajā kārtā ceturtdien izcīnīja bijusī pasaules pirmā rakete šveiciete Martina Hingisa.

Hingisa ceturtdien sezonas pirmā «Grand Slam» turnīra otrajā kārtā divos setos ar 6-1, 6-1 pārliecinoši pārspēja Emmu Laini no Somijas. Uzvarai bija nepieciešamas vien 52 minūtes.

Kā jau ziņots, pirmajā kārtā šveiciete negaidīti viegli ar 6-1, 6-2 uzvarēja krievieti Veru Zvonarjovu, kas sacensībās bija izlikta ar 30.numuru.

Pēdējo reizi «Australian Open» Hingisa spēlēja 2002.gadā, kad viņa finālā dramatiskā cīņā ar 6-4, 6-7, 2-6 zaudēja amerikānietei Dženiferai Kapriati. Hingisa toreiz spēlēja sestajā Austrālijas čempionāta finālā pēc kārtas.

Kā zināms, 2003.gadā Hingisa, nespējot cīnīties ar daudzajiem savainojumiem, 22 gadu vecumā paziņoja par profesionālās tenisistes karjeras beigšanu. Tomēr pagājušā gada beigās šveiciete nolēma atgriezties profesionālajā tenisā. «Australian Open» Hingisai ir tikai otrais turnīrs pēc sportistes karjeras atsākšanas.

Pārliecinošu uzvaru Austrālijas atklātā tenisa čempionāta otrajā kārtā ceturtdien izcīnīja pasaules ranga līderis šveicietis Rožē Federers, kas ar 6-1, 6-4, 6-0 sagrāva Florianu Meijeru no Vācijas.

Lai uzvarētu šajā mačā, Federeram bija nepieciešamas vien 72 minūtes.

Trešajā kārtā šveicietis spēlēs ar baltkrievu Maksimu Mirniju vai Davidu Sangvineti no Itālijas.

No Austrālijas atklātā tenisa čempionāta jau otrajā kārtā izstājās ar piekto numuru izliktā francūziete Marī Pīrsa, kas ceturtdien ar 3-6, 5-7 zaudēja Ivetai Benešovai no Čehijas.

No turnīru jau atstājušajiem sportistiem Pīrsa bija izsēta ar visaugstāko numuru.

No favorītiem zaudējumus jau bija piedzīvojuši ar devīto numuru izsētie krieviete Jeļena Dementjeva un čīlietis Fernando Verdasko, kā arī ar desmito numuru izliktā amerikāniete Venusa Viljamsa.

1995.gada Austrālijas atklātā tenisa čempionāta uzvarētāja Pīrsa ar Benešovu tikās trešo reizi un piedzīvoja pirmo zaudējumu.

«Šī noteikti ir mana labāka uzvara visā karjerā,» pēc mača teica 22 gadus vecā čehiete. «Šī bija mana labākā spēle. Esmu ļoti laimīga.»

31 gadu vecā francūziete WTA rangu tabulā ieņem piekto vietu, bet Benešova - 42.pozīciju.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu