«Labvēlīgais Tips» dosies savā pirmajā koncerttūrē

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/G.Dieziņš

Grupa «Labvēlīgais tips» tradicionāli pavasarī sola jaunu albumu, kuru šoreiz papildinās plaša pavasara lielkoncertu sērija vairākās Latvijas pilsētās.

Latvieši ir patriotiska tauta. Par to liecina nenogurstoša un pat kāpjoša interese par latviešu mūziku, un grupas «Labvēlīgais Tips» zelta fondu - «Omnibuss», «Pīrādziņ' nāc ārā», «Koka Klucis Konstantīns», «Mazās Kalnu ielas samurajs», «Saki Jā», «Alumīnija cūka», «Trakais», u.c.

Latvieši ir kosmopolītiska tauta. Mēs pat dažkārt spējam izrauties ārpus lokālā provinciālisma un akceptēt pasaules vēsmas. Par to liecina aktīva sekošana dažādām muzikālajām tendencēm, tai skaitā disko, kas pēdējā laikā atguvis otro elpu.

Kas nepieciešams, lai apvienotu šādas fundamentālas vērtības? Nu protams, jauns albums ar nosaukumu «Naukšēnu disko», kam saskaņā ar grupas «Labvēlīgais Tips» kādreiz iedibinātu tradīciju, dienas gaismu vajadzētu ieraudzīt 1.aprīlī. Nav šaubu, ka tas tipiski ietvers virkni gana lipīgu un ironisku kompozīciju, kuru uzdevums varbūt nebūtu dirnēt kādu topu ailēs, bet gan ļaut klausītājam priecāties par dzīvi, pasmaidīt un ļauties pavasara burvībai.

Vēl minams ārkārtīgi būtisks apstāklis – atšķirībā no Latvijā diemžēl ierastā, kad gandrīz visas aktualitātes sākumā skar Rīgu un tad, iespējams, arī reģionus, paveiktā prezentācijas koncertu tūre sāksies Jelgavā un tālāk aizvīsies pa citām valsts pilsētām. Lai vai cik paradoksāli tas arī neizklausītos, patiesībā tā būs pirmā solīdu koncertu sērija grupas «Labvēlīgais Tips» pastāvēšanas vēsturē.

«Labvēlīgā tipa» pavasara lielkoncerti notiks 7. aprīlī Jelgavā, 16. aprīlī Liepājā, 17. aprīlī Ventspilī, 21. aprīlī Valmierā un 29. aprīlī Krustpilī.

«Labvēlīgais Tips» un «Apollo» iesaka - veiciet inventarizāciju savos skapjos, sameklējiet atbilstīgus tērpus un sagaidiet pavasari ar «Naukšēnu disko»!

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu