Goobuntu – Google Linux?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pēdējā laikā vairākos IT ziņu portālos ir parādījušās baumas par to, ka interneta meklēšanas gigants «Google» strādā pie sava Linux distributīva – «Goobuntu», kas esot populārā «Ubuntu» distributīva atvasinājums. «Ubuntu» savukārt ir «Debian» Linux atvasinājums ar «Gnome» darbavirsmas pārvaldnieku.

«Google» pārstāvji apstiprināja, ka viņi strādā pie Linux darbstacijas izstrādes projekta «Goobuntu», taču nekāda sīkāka informācija par šo projektu nebija pieejama. Vēlāk kāds «Google» darbinieks portālā «Slashdot» atklāja, ka šobrīd «Goobuntu» tiekot izstrādāts «Google» iekšējām vajadzībām un vismaz tuvākajā laikā tas plašākai sabiedrībai nebūs pieejams, jo savas operētājsistēmas izstrāde un uzturēšana prasītu pārāk lielus resursus.

Lai nu kā, «Google» ienākšana mājas un biroja darbstaciju tirgū nākotnē noteikti nav izslēdzama. Zināmu interesi par šo lauciņu «Google» ir demonstrējusi ar savu programmatūras komplektu «Google Pack». Savas operētājsistēmas izstrāde varētu būt vēl viens, tiesa ļoti liels, solis šajā virzienā.

Pagaidām «Goobuntu» visdrīzāk ir viens no «Google» inženieru blakusprojektiem, ar kuriem viņu darba devējs ļauj tiem nodarboties 20% no viņu apmaksātā darbalaika.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu