Noklausies «re:public» «Eirovīzijas» dziesmu «Feel The Engine»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: DRUVO

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajā atlasē grupa «re:public», kas sevi spoži pieteica 2004. gadā, piedalās pirmo reizi. Uz skatuves grupa kāps «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālās atlases otrajā pusfinālā - 10. februārī. [s:11679]

Par «re:public»

Grupa «re:public» ir dibināta 2002. gadā - tieši tad «re:public» piedalījās Jēkabpils radio četru gadu jubilejas pasākumā un projektā «Bildes 2002». tajā laikā grupā bija tikai puse no tās pašreizējā sastāva. 2003. gadā grupa piedalījās festivālā «Liepājas dzintars», tomēr šis pasākuma «re:public» pagāja bez uzvarām.

Jau tad grupas repertuārā bija senā līvu tautasdziesma «Pūga, pūga, jenga, jenga», protams, «re:public» apdarē, un tieši ar šo dziesmu grupa kā viesi uzstājās «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālās atlases finālkoncertā 2004. gadā. Šī pati dziesma iekaroja arī Radio SWH topa virsotni, bet vēlāk analogus panākumus veica grupas nākamās dziesmas «Saule aust» un «Strēlniece», kas ieguva arī Latvijas Radio 2 rīkotās «Muzikālās bankas» vērtīgākās dziesmas titulu. Grupas pirmais un pagaidām vienīgais albums «Strēlniece» dienasgaismu ieraudzīja 2004. gada augustā, bet pērnā gada nogalē radiostacijās jau sāka skanēt singli no šogad martā gaidāmā grupas otrā albuma «Atbrīvots».

«Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālajai atlasei iesniegtās dziesmas tekstu autors ir grupas solists un līderis Jānis Rībens, kas kopā taustiņinstrumentālistu Ray Rayberg, ir grupas «re:public» dibinātājs. Interesants ir fakts, ka Jānis ar Ray satikušies ar sludinājuma palīdzību internetā - Jānim bijis demo ar paša dziesmām, savukārt Ray - grupa, kas meklējusi solistu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu