Policija izbeigs kriminālprocesu par zirga nogalināšanu (8)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavas policija saņēmusi oficiālo ekspertīzes atzinumu par mirušā savvaļas zirga nāves iemeslu. Tajā secināts - dzīvnieks miris sugas pārstāvju savstarpējās cīņās. To par pilnīgi absurdu nosauc zirgu uzraugs Einārs Nordmanis, kurš spriež - policijai darba tāpat netrūkst, lai vēl ņemtos ar nogalināta dzīvnieka lietu.

Jelgavas pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieka palīdze Ieva Sietniece «Ziņām» apliecināja, ka ekspertu atzinumā minēts - zirgs miris no spēriena pa galvu dzīvnieku cīņā.

«Tur norādīts, ka fiksēta ieapaļa brūce, kas varētu atbilst zirga nagam,» informēja policijas pārstāve.

E.Nordmanis šādu iespēju pilnībā noliedz: «Tas nenotiktu ar 1,5 gadu vecu kumeļu, jo, zinot šos dzīvniekus, bērni viņiem ir svēti.» Zirgu uzraugs pēc mirušā dzīvnieka atrašanas aptaustījis brūci tā galvā, un skaidri bijis jūtams, ka kauls pilnībā sadragāts.

«Jā, zirgi mēdz cīnīties, bet tas notiek pavasarī, un arī tad nodarītie miesas bojājumi nevar būt tik smagi. Ja vēl zirgiem būtu pakavi, tad varbūt, bet ne jau ar pliku nagu,» skaidro E.Nordmanis.

Policija pēc šāda atzinuma saņemšanas plāno izbeigt par zirga nogalināšanu sākto kriminālprocesu. Zirgu uzraugs šo lēmumu pārsūdzēt negrasās, lai gan tūlīt pēc ekspertīzes runājis ar to veikušajiem speciālistiem, kas tobrīd bijuši vienisprātis - nāves iemesls ir sitiens ar trulu, cietu priekšmetu.

«Kāpēc galīgais slēdziens ir tāds? Vai tad policijai nepietiek ar ko nodarboties? Ir gana daudz ar cilvēkiem saistītu neatklātu lietu, lai vēl tām pievienotu dzīvnieka nogalināšanu,» tā E.Nordmanis, piebilstot, ka zirga nonāvēšana lai paliekot uz tās paveicēja sirdsapziņas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu