Jelgavā klaiņojošos dzīvniekus turpmāk ķers baušķenieki (3)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

No oktobra Jelgavā klaiņojošos dzīvniekus vairs neķers uzņēmums SIA «Kulk», ar kuru vairākus gadus bija noslēgts līgums. Tā vietā minētās funkcijas veiks SIA «Bauskas Veterinārais centrs».

Pašvaldības aģentūra «Pilsētsaimniecība» augusta nogalē izsludināja iepirkuma konkursu par klaiņojošo suņu un kaķu izķeršanu Jelgavā un notverto dzīvnieku nogādāšanu Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultātes klīniskā institūta dzīvnieku izolatorā. «Pilsētsaimniecības» Dzīvnieku uzturēšanas uzraudzības speciāliste Rita Voicehoviča kā iemeslu tam min līdzšinējā pakalpojuma sniedzēja - «Kulk» - augstās izmaksas.

Konkursam pieteicās divi pretendenti, bet uzvarēja Bauskas dzīvnieku patversme SIA «Bauskas Veterinārais centrs». Kaimiņrajona uzņēmuma piedāvātā cena bija par desmit procentiem zemāka nekā citas. 15.septembrī jau noslēgts līgums ar jaunajiem partneriem, un oktobrī sāksies darbs.

«Bauskas Veterinārā centra» vadītājs Jānis Bite «Ziņām» pastāstīja, ka uzņēmums izķeršanu klaiņojošos dzīvniekus divarpus gadu un pakalpojumi tiek sniegti Bauskā un rajonā, Ķekavas pagastā, Salaspils novadā, Baldones pilsētas lauku teritorijā, tagad arī Jelgavā.

R.Voicehoviča norāda, ka klaiņojošos dzīvniekus pilsētā ķers reizi mēnesī. «Pilsētsaimniecībā» tiks analizētas vietas, kurās koncentrējas bezsaimnieku dzīvnieki, un tur arī tos izķers. J.Bite stāsta, ka darbu veiks divi speciālisti - sertificēts dzīvnieku tvērējs un šoferis. Kaķus ķers ar speciāliem sprostiem, bet suņus - ar cilpu un medimenkatozo iemidzināšanas ierīci. Šie paņēmieni ir dzīvniekam nesāpīgi un absolūti nekaitīgi.

Šogad Jelgavā notverti 155 klaiņojoši kaķi, 20 suņi un viena lapsa.

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu