Mūziķi „tramvajā-dzīvoklī“ spēlēs koncertu pamestajiem dzīvniekiem

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienā, 4.oktobrī, no plkst. 17.00 līdz 19.00 Rīgā „Zelta Zivtiņas” "tramvajā - dzīvoklī" pazīstamas grupas un mūziķi sniegs labdarības koncertu „Dzīvnieku ceļš uz saimnieku mājām", aicinot palīdzēt pamestajiem dzīvniekiem.

Tramvajs kursēs pa 6.maršrutu no Aspazijas bulvāra līdz Juglai un atpakaļ. Grupas Z-Scars, Gain Fast, R.A.P., Astro‘n‘out un mūziķi Mārtiņš Freimanis, Gunārs Kalniņš, Amber un Artis Robežnieks tajā sniegs koncertu, spēlējot savas labākās dziesmas. Iekāpšana tramvajā būs pret ziedojumiem, kas tiks izmantoti, lai palīdzētu bez pajumtes palikušiem un no cietsirdības cietušiem dzīvniekiem.

4.oktobrī tiks īstenots arī nebijis projekts radiostacijā Radio Naba (93,1 FM), kas šajā dienā no astoņiem rītā līdz astoņiem nākamajā rītā tiešajā ēterā runās tikai un vienīgi par dzīvniekiem un atskaņos ar dzīvniekiem saistītu mūziku. Radio Naba viesosies populāri cilvēki, dzīvnieku aizsardzības aktīvisti un speciālisti, kas stāstīs par savu darbu un dzīvnieku aizsardzības problēmām.

Savukārt Madonā 4.oktobrī notiks Madonas jauniešu neformālās grupas “Par&Pret” rīkotās informatīvās akcijas un konkursa “Love Animals!” noslēguma pasākums Madonas pilsētas 1.vidusskolā, no plkst. 15.00 līdz 19.00. Pasākuma programmā būs konkursa laureātu apbalvošana, jauniešu un viesu uzstāšanās, konkursantu darbu izstāde, bankets un preses konference, informatīva prezentācija un lūgto viesu uzrunas. Konkursa un akcijas mērķis ir veicināt jauniešu interesi par dzīvnieku tiesībām un veģetārismu, kā arī mudināt izmantot savu radošo potenciālu.

Visās Rīgas dzīvnieku patversmēs Dzīvnieku aizsardzības dienā būs atvērto durvju dienas un notiks ekskursijas skolēniem.

Visu nedēļu no 2. līdz 6. oktobrim Dzīvnieku drauga fonda, biedrības DzīvniekuSOS un Latvijas veterinārārstu biedrības pārstāvji apmeklēs skolas, kur bērniem un jauniešiem stāstīs par Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienas vēsturi, dzīvnieku aizsardzības jautājumiem un problēmām.

Jau vēstīts, ka no 30.septembra līdz 6.oktobrim Rīgā un citviet Latvijā notiks vairāki Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienas pasākumi, kas šogad būs veltīti pamestajiem un no cilvēku nežēlības cietušajiem dzīvniekiem ar moto: „Dzīvnieki arī raud... Esi atbildīgs par tiem, kurus pieradini!”

Ievadot šīs dienas pasākumus Latvijā, sestdien, 30.septembrī, Rīgas Zooloģiskajā dārzā notika no dzīvnieku patversmēm paņemto suņu salidojums, kurā tikās aptuveni 30 suņi un viņu saimnieki, kas piedalījās izstādē un parādē.

Dzīvnieku aizsardzības dienas pasākumus rīko biedrība Dzīvnieku SOS, nodibinājums Dzīvnieku drauga fonds, Latvijas Kinoloģiskās federācijas Dzīvnieku aizsardzības grupa un Dzīvnieku aizsardzības ētikas padome.

Pasaules dzīvnieku aizsardzības dienas pasākumus atbalsta "Zelta Zivtiņa", "Sportland" un "Oriflame", informatīvais atbalstītājs - portāls Draugiem.lv.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu