Sacenšas skaistumā un paklausībā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pagājušajā svētdienā Gulbenes pilsētas stadionā uz Vidzemes čempionātu nacionālajā suņu daudzcīņā un Latvijas dzīvnieku audzētāju biedrības "Ako" rīkoto visu suņu šķirņu izstādi pulcējās suņu mīļi no visas Latvijas.

Sacensībām dalību bija pieteikuši 17 dalībnieki no Alūksnes, Valkas, Smiltenes, Valmieras, Limbažiem un Talsiem. Diemžēl gulbenieši jau otro gadu šajās sacensībās nepiedalās. Pasākuma organizators Latvijas Kinoloģiskās apvienības prezidents Jānis Pavlovskis saka, ka dalībnieku skaits bija pietiekams.

Sacensības notika trīs posmos divās vecuma grupās – līdz 35 gadiem (saimniekiem) un no 36 gadiem un vairāk. Suņiem vajadzēja gan skriet un lēkt, pārvarot šķēršļus, gan arī aizturēt uzbrucēju, bet pats galvenais - precīzi klausīt saimnieka pavēlēm. J.Pavlovskis atzīst, ka visi bija nopietni gatavojušies sacensībām. "Protams, viena lieta ir sagatavotība, taču liela nozīme ir arī veiksmei un neveiksmei. Es zinu, ka daudzi šie suņi ir ļoti labi sagatavoti, taču šoreiz viņi nestrādāja. Arī mums, cilvēkiem, gadās, ka sāp galva un neko negribas darīt, tāpat var būt arī dzīvniekiem," vērtē J.Pavlovskis.

Grupā līdz 35 gadiem uzvaru izcīnīja Robins Dedzis no Talsiem ar savu dobermani Bobiju, 2.vietā ierindojās Ģirts Brunavs ar suni Ergo (Talsi), savukārt trešie labākie izrādījās Mārtiņš Vilks no Valkas ar suni Riku. Grupā virs 36 gadiem 1.vietu izcīnīja Iveta Karole no Valkas ar suni Rendu, 2.vietu ieguva Didzis Aumeistars (Valka) ar suni Argo un 3.vietā palika Uldis Zaļkalns no Smiltenes ar suni Rego. Komandu vērtējumā 1.vietu ieguva Valkas, 2.vietu – Talsu un 3.vietu - Smiltenes komanda.

Izstādē bija pārstāvētas gandrīz visas Latvijas pilsētas, bija skatāma arī diezgan liela šķirņu dažādība. Gulbeniete Kristīne Bogdanova izstādē piedalījās ar savu Vesthailendas terjera kucēnu Bozo. "Eksperti viņu novērtēja kā perspektīvu suni. Bozo šī bija pirmā izstāde, taču izskatījās, ka viņam piedalīšanās tajā itin labi patika, es pati biju daudz vairāk uztraukusies nekā viņš," atzīst Kristīne. Gulbeni pārstāvēja arī Dace Kuzņecova ar vācu aitu šķirnes suni Prestoru. Suns saņēma novērtējumu - teicami. Šī bija pirmā izstāde arī gulbenietei Karīnai Tilgasei ar savu vācu mazo špicu Snūpiju. Mazajam sunītim šī bija ļoti veiksmīga izstāde. Viņš ieguva teicamu novērtējumu, kā arī tika atzīts par junioru uzvarētāju. Otro reizi izstādē piedalījās lizumnietis Jānis Dambis ar suni Ergo. Arī Ergo eksperti novērtēja ļoti labi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu