Divu ASV gorillu radītās gleznas pārdos izsolē (2)

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jauni eksotiski loti – Bostonas zooloģiskajā dārzā mītošo gorillu mākslas darbi parādījušies internetizsolē Ebay, ziņo avīze Boston Phoenix.

Gorillu – mazuļa Džo un pieauguša tēviņa Oki radīto gleznu sākuma cena ir 1,5 tūkstoši dolāru.

Dzīvnieki zīmē ar pirkstiem. Viņu daiļrades rezultāti ir audekli, kuri noklāti ar haotiski izvietotiem daudzkrāsainiem triepieniem.

Kā stāsta zoodārza darbiniece Brendija Mūrsa, attīstīt gorillu mākslinieciskos dotumus viņa uzsāka pirms trim gadiem. Galveno darbu paveic Oki, Džo viņam vien palīdz.

Zīmēšanas seanss notiek tā: dzīvnieku aprūpētāja izvēlas krāsu, uzšļāc to uz papīra un nodod to būrī. Oki izsmērē traipu un dažreiz atstāj savu pirkstu nospiedumus.

„Ļoti iespējams, ka radīšanas brīdī Oki domā „Tas ir lieliski!”. Dažreiz krāsu nolieku krātiņā un dodu saviem aizbildniecībā esošajiem pilnu brīvību – tas ir dabīgāk. Tādos gadījumos Oki iznēsā krāsas pa visu krātiņu un zīmē uz sienām. Viņam patīk darīt blēņas,” tā Mūrsa.

Pinkaino gleznotāju honorāru izmaksā augļu veidā.

Vasarā zoodārzā notika gorillu darbu izstāde ar nosaukumu „Oki un mazais Džo: retrospektīva”. Labdarības izsolē viena no gleznām bija pārdota par 10 tūkstošiem dolāru.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu