«Autobuss debesīs» ieskandina pavasari ar «Pudeli»

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: reklāmas foto

Grupa «Autobuss debesīs» šonedēļ klausītājiem sniedz ieskatu pavasarī gaidāmā albuma noskaņās — skanējumu Latvijas radiostacijās sācis grupas jaunais singls [s:11930]. 

«Tā pudele» ir īpašs stāsts. Kompozīcijas mūzikas autors ir Imants Kalniņš, tekstam izmantota Ievas Rozes dzeja, bet aranžējums tapis visai eksotiskos apstākļos ASV, kur grupa pagājušajā vasarā sniedza vairākus koncertus. Ideja par dziesmas skanējumu tapa Amerikas plašumos. Gaidīt, līdz radīsies iespēja tikko dzimušās idejas ierakstīt Latvijā, nevarēja, tāpēc dziesmas pirmā versija ierakstīta kādā Losandželosas mūzikas veikalā.

«Mēs ieskrējām veikalā un teicām, ka esam seši mūziķi un mums ir ideja — vajag ierakstīt dziesmu. Tad no visām mūzikas veikala nodaļām tika sastiķēta aparatūra — no trešā stāva atnesām bungas, paņēmām ģitāras un sākām spēlēt. Pusstundas laikā dziesmu ierakstījām. Tā nu sanāk, ka pirmo reizi tā skanēja tieši Amerikā,» stāsta grupas ģitārists Andris Dzenis.

Iespējams, pie skanējuma vainojami grupas piedzīvojumi pagājušajā vasarā, iespējams, kas cits, bet tieši ar dziesmu «Tā pudele» grupa piesaka jaunu skanējumu un noskaņas, kuras būs saklausāmas jaunā albuma dziesmās.

Grupas solists Marts Kristiāns Kalniņš uzskata, ka dziesma nav vienkārša. «Tā ir diezgan sarežģīta dziesma, īpaši teksts — ja ieklausās, var atrast arvien jaunas domas un sajūtas. Dziesma ir par attiecībām un to gradācijām,» saka Marts Kristiāns. 

«Autobusa debesīs» jaunais albums gaidāms pavasarī. Ierakstā būs desmit jaunas Imanta Kalniņa dziesmas ar Ievas Rozes un Aigara Jirgena vārdiem. Pirmo reizi albumu producējuši paši grupas dalībnieki.

Līdz šim izskanējis tikai viens singls no gaidāmā albuma — pagājušajā vasarā daudz spēlētais «Ko gan es varu tev pasacīt».

Pašlaik grupa aktīvi gatavojas jaunā albuma izdošanai un ar to saistītām aktivitātēm. Savukārt Martam Kristiānam un grupas ģitāristam Kārlim Auzānam kopā ar čellu grupu «Melo-M» drīz vajadzēs mēroties spēkiem ar citiem mūziķiem «Eirovīzijas» dziesmu konkursa nacionālās atlases finālā, kas 11. martā notiks Ventspilī.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu