Lielbritānijā automehāniķim jāmaksā vairāk nekā advokātam

LETA/DPA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: careersservicen.com

Lielbritānijā par automehāniķa darbu var sanākt maksāt dārgāk nekā nolīgt advokātu, ziņo žurnāls «What Car?».

Žurnāla veiktajā pētījumā noskaidrots, ka par automehāniķu darbu autorizētajos servisos klienti bieži maksā vairāk nekā simts sterliņu mārciņas (102 latu) stundā.

Darba stundu izcenojumi dažādās Lielbritānijas daļās atšķiras, un viszemākie tie ir Skotijā, kur par vienu darba stundu «Vauxhall» («Opel») servisā jāmaksā 49 mārciņas (50 lati), bet visdārgākie - Londonā, kur BMW servisā cena par darba stundu sasniedz 140 mārciņas (143 latus).

Žurnāla norāda, ka kolēģi aizvietojošs ārsts, kurš par darba dienu prasa 350 - 500 mārciņas (357 - 510 latus), izmaksā lētāk, kamēr pat iesācējam advokātam par stundu jāmaksā salīdzinoši zema takse - ap 30 mārciņām (30,6 latiem).

Žurnāls norāda, ka «patērētāji varētu ietaupīt simtiem mārciņu, ja viņi apmeklētu arī citus autoservisus un painteresētos par cenām. Vienkārši autorizēto servisu noteiktās cenas ir pārāk augstas.«

«What Car?» pētnieki atklājuši, ka kādreiz vienkāršie darbi līdz ar tehnoloģiju attīstību tagad kļuvuši laikietilpīgāki, un autoīpašniekiem nākas uzņemties lielāku finansiālo nastu.

Piemēram, «Audi A2» priekšējā luktura spuldzītes nomaiņa var izmaksāt 66 mārciņas (67 latus), kamēr pati spuldzīte maksā vien 3,96 mārciņas (4,03 latus).

Žurnālā norādīts, ka klienti var izmantot arī neautorizēto dīleru pakalpojumus, nezaudējot garantiju. Lai to saglabātu, jāpārliecinās, ka pakalpojumus sniedz reģistrēta autokompānija, kas izmanto ražotāja piegādātas detaļas un darbu veic pienācīgā kvalitātē.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu