Malaizijā pēc neprofesionālas sagūstīšanas mirusi, iespējams, garākā čūska pasaulē

TVNET
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Malaizijā celtnieki kādā būvlaukumā zem koka atraduši pitonu, kas varētu izrādīties garākā čūska pasaulē. Milzenis ir 250 kilogramus smags un 7,5 metrus garš, vēsta «Sky News».

Celtnieki uz notikuma vietu izsauca Civilās Aizsardzības departamenta speciālistus, kuri nopūlējās aptuveni stundu, līdz čūsku izdevās sagūstīt.

Diemžēl vietne «National Geographic» vēsta, ka pitons dažas dienas pēc sagūstīšanas pagaidām nezināmu iemeslu dēļ miris. Tiek izteiktas aizdomas, ka viņš varētu būt savainots notveršanas laikā.

Pēc sagūstīšanas notvērēji ar čūsku pozē fotogrāfijām un video, kamēr tās mute aizsieta ar līmlenti. Tāpat ap tā kaklu apvilkta cilpa, un vienā brīdī video fiksēts brīdis, kā viens no sagūstītājiem čūskai arī iesper.

Pēc tam pitons tika nodots valsts savvaļas dienestam. Tiek ziņots, ka apkārtnē atrasta arī ola, kas varētu būt nākusi no konkrētās čūskas.

Vairāki čūsku eksperti pauduši sašutumu par pitona notveršanu, norādot, ka tas izdarīts neprofesionāli - nebijis vajadzības čūskai nedz aizlīmēt muti, nedz likt tai ap kaklu cilpu. Viņi arī skaidro: lai gan pitoni ir vareni dzīvnieki, to uzbrukumi cilvēkiem notiek gaužām reti. Pitoni savvaļā lielākoties cenšas no cilvēkiem izvairīties, un retie uzbrukumi parasti notiek, nepareizi apejoties ar šīm čūskām, «National Geographic» saka Floridas dabas muzeja eksperts Kenets Krisko.

Mirusī čūska garumā tikai par 17 centimetriem atpaliek no pasaulē garākā pitona, kas atrodas nebrīvē, tomēr, lai skaidri zinātu tās garumu, tā vēl jāpārmēra neatkarīgiem ekspertiem. Zinātnieki ir droši, ka savvaļā sastopami vēl daudz garāki šīs sugas eksemplāri.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu