Traģiskajā avārijā Īrijā cietušais bijis Lietuvas, nevis Latvijas iedzīvotājs

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jaunākā informācija liecina, ka Īrijas slimnīcā nogādātais ceļu satiksmes negadījumā cietušais ir Lietuvas, nevis Latvijas pilsonis, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijas Preses centra pārstāve Diāna Eglīte.

Kā ziņots, Donegolas apgabalā Īrijā, netālu no Bankrānas, 18. februārī ceļu satiksmes negadījumā gāja bojā četri Latvijas iedzīvotāji. Starp bojāgājušajiem bija trīs sievietes un viens vīrietis. Trīs no viņiem bija liepājnieki un viens Valkas iedzīvotājs.

Vēl viens cilvēks avārijā smagi cieta un tika nogādāts slimnīcā. Sākotnēji tika ziņots, ka arī cietušais ir Latvijas iedzīvotājs. Kā atzina Eglīte, Īrijas policija jautājumā par cietušo bija kļūdījusies.

Pašlaik policija veic izmeklēšanu un komentārus par avārijas iemesliem nesniedz.

Ārlietu ministrija ir sazinājusies ar Īrijas apbedīšanas biroju, kura darbinieki kārtos visus ar bojāgājušo repatriāciju saistītos praktiskos jautājumus.

Pēc Eglītes vārdiem, kad ir veikta autopsija un patologoanatoms būs devis atļauju mirstīgo atļauju izvešanai no Īrijas, tiks kārtots jautājums par mirstīgo atlieku repatriāciju uz Latviju. To var darīt, ja policijai nav iebildumu un nav nepieciešama papildu ekspertīze.

Patlaban autopsija ir veikta un tiek gaidīti tās rezultāti.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu