«Zvaigžņu spēle» būšot lielākais basketbola pasākums Rīgā pēdējo 40 gadu laikā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bbl.net

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) «Zvaigžņu spēle», kas 4.martā notiks daudzfunkcionālajā hallē «Arēna Rīga», būs lielākais basketbola pasākums Rīgā pēdējo 40 gadu laikā. Tā ceturtdien preses konferencē paziņoja SEB BBL valdes priekšsēdētājs Ojārs Kehris.

Paredzams, ka jaunajā hallē, kurā ir uz šo spēli būs vietas 11 200 skatītājiem, biļetes spēles dienā vairs nebūs pieejamas. «Tirdzniecībā ir palikušas pieejamas ap 1000 biļetēm,» atklāja Kehris. «Un garantijas, ka sestdien tās varēs iegūt pirms spēles, nav.»

Runājot par pašu «Zvaigžņu spēli», Kehris norādīja, ka «nervozitāte ir, jo šis būs pirmais sporta pasākums jaunajā hallē,» tomēr gan spēle, gan gaidāmie trīspunktu metienu un «slam dunk» konkursi būs interesanti. «Sagaidu, ka skatītājiem patiks arī karsējmeiteņu grupa no Ukrainas «Red Foxes»,» piebilda SEB BBL valdes priekšsēdētājs.

Savukārt SEB BBL Latvijas mārketinga vadītājs Jānis Janševics atklāja, ka «Zvaigžņu spēles» pasākuma laikā bez basketbola notiks arī citi priekšnesumi. Par izklaides daļas galvenajiem elementiem kļūs dejotāju grupa «Red Foxes», kas piedalījusies gan olimpisko spēļu, gan Eiropas čempionātu basketbolā finālturnīros. Ar īpašiem priekšnesumiem visus klātesošos un TV skatītājus iepriecinās deju grupa «Dzirnas” un Gunārs Kalniņš ar gospeļu kori, savukārt kāds no SEB BBL 17 komandu līdzjutējiem savā īpašumā varēs iegūt «Toyota RAV4». Lai tiktu pie auto, nāksies raidīt bumbu grozā no laukuma pretējās puses soda metiena līnijas.

Līdzjutēju konkursā piedalīsies katras SEB BBL komandas viens līdzjutējs.

Trīspunktu konkursā piedalīsies Latvijas vicečempionu «Barons» /LU spēlējošais treneris Ainars Bagatskis, Roberts Štelmahers no «Lietuvos rytas», Latvijas čempionu «Ventspils» saspēles vadītājs Jānis Blūms un Raimonds Gabrāns no «Bumerangs/Gulbene/ASK».

Konkursā piedalīsies arī ventspilnieku leģionārs Enrike Klemonss, Filips Frīmens no SEB BBL čempioniem Kauņas «Žalgiris», Tanels Teins no «TU/Rock», Štelmahera komandas biedri Sims Jasaitis un Andrus Šležs, kā arī Augenijs Vaskis no «Šiauliai», Toms Gaidamavičs no «Panevežys» un Vaidots Pridoks no Klaipēdas «Neptunas».

Savukārt «slam dunk» konkursā būs divi latvieši - Mārtiņš Berķis no «Valmiera-Lāčplēša alus» un Klāvs Ansons no «Līvu alus/Liepāja». Konkursā piedalīsies arī ventspilnieks Delrons Džonsons, Mindaugs Lukausks no «Lietuvos rytas», Marko Rīss no «Dalkia/Nybit» un Darjus Pakamans no «Šiauliai».

Jau ziņots, ka SEB BBL zvaigžņu spēlē 4.martā Baltijas labāko basketbolistu komanda mērosies spēkiem ar leģionāru izlasi.

Baltijas labāko basketbolistu komandā būs četri latvieši - Ainars Bagatskis, Jānis Blūms, Roberts Štelmahers un Aksels Vairogs. Izlasē iekļauti arī pieci lietuvieši - Pauļus Jankūns, Sims Jasaitis, Roberts Javtoks, Darjus Lavrinovičs, Vaids Pauļukēns un trīs igauņi - Asko Pāde, Tanels Teins un Tanels Soks.

Leģionāru komandā iekļauti četri Latvijas čempionus «Ventspils» pārstāvoši basketbolisti - Terenss Tomass, Delrons Džonsons, Enrike Klemonss un Rašīds Brokenbro. Izlasē ir arī Stīvens Ričs no Latvijas vicečempioniem «Barona» /LU.

Pārējie leģionāru izlasē iekļautie basketbolisti ir Tanoka Bērds, Kenets Andersons un Filips Frīmens no «Žalgiris» komandas, Frederiks Hauss un Metjū Nīlsens no «Lietuvos rytas», Džeroms Koulmens no «Neptunas» un Horvards Frīrs no «Kalev/Cramo».

Savukārt runājot par nākamo SEB BBL sezonu, Kehris atklāja, ka kopš pēdējās valdes sēdes nekas nav būtiski mainījies. «Nākamsezon čempionātā piedalīsies 14 komandas - 11 labākās šīs sezonas vienības un vēl pa vienam klubam no Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.»

Nākamajā sezonā čempionāts norisināsies trīs posmos. Pirmajā posmā 14 komandas tiks sadalītas divās apakšgrupās, kurā būs septiņas vienības katrā. Pēc divu apļu aizvadīšanas katras grupas četras labākās vienības otrajā posmā izveidos spēcīgāko astotnieku, bet pārējās sešas - otro grupu. Savukārt par finālposma norises kārtību tiks lemts pēc šīs sezonas beigām aprīļa vidū.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu