Skrastiņš: Beresņevs ir jānomaina

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Latvijas hokeja izlases kapteinis Kārlis Skrastiņš uzskata, ka valstsvienībā jāmaina treneris.

«Man ir paticis, un es vienmēr esmu gribējis spēlēt izlasē, bet pie šā trenera un šādos apstākļos vēlēšanās sāk strauji zust. Diemžēl,» laikrakstā «Diena» citēts Skrastiņš.

«Izlasot trenera [Leonīda] Beresņeva interviju izdevumā «Sporta Avīze», pēc kuras iznāk, ka treneri ir tīri un nevainīgi, bet pie visa vainīgi atsevišķi spēlētāji, gribu izteikt arī savas domas,» citēts Nacionālās hokeja līgas (NHL) kluba Kolorādo «Avalanche» aizsargs.

«Manuprāt, vairāki atzinumi ir neobjektīvi un neatbilst patiesībai,» norāda Skrastiņš. «Piemēram, par [kluba] «Rīga 2000» spēlētāju it kā slikto fizisko gatavību olimpiskajam turnīram. Ja tiktu sarīkoti pārbaudes testi, esmu pārliecināts, ka «Rīgas 2000» hokejisti būtu ja ne pašā augšā, tad tuvu augšgalam noteikti. Pats esmu spēlējis «Rīgā 2000» un zinu, cik lielu vērību fiziskajai sagatavotībai pievērš komandas treneris Juliuss Šuplers.»

Pēc Latvijas izlases kapteiņa domām, pārmetumi par neveselīgo atmosfēru komandā Turīnas olimpisko spēļu laikā ir nevietā un tas dažu hokejistu paustajā viedoklī vairāk bijis zaudējumu iespaidā.

Skrastiņš norāda, ka galvenā trenera rīcību un darbības viņš ietekmēt nav spējis, jo turnīrs bija pārāk īss. «Manuprāt, tad jau drīzāk [Harijam] Vītoliņam kā trenera palīgam būtu bijis vieglāk paskaidrot Beresņevam, ka viņš rīkojas nepareizi. Haris pats taču nesen kā beidzis spēlētāja karjeru un ļoti labi atceras, kā bija [iepriekšējā Latvijas izlases galvenā trenera] Kurta Lindstrēma vadīšanas laikā. Tad varēja just, ka ap izlasi un ģērbtuvē viss tiek darīts, lai spēlētāji justos komfortabli. Mikroklimats noteikti bija patīkamāks.»

«Arī saikne starp spēlētājiem un treneriem bija ciešāka,» piebilst aizsargs. «Tagad noprotu, ka trenerim Beresņevam ir mīluļi un ir Artūrs Irbe un «Rīgas 2000» spēlētāji, kuri pie visa vainīgi.»

Pēc Skrastiņa domām, maijā gaidāmajā pasaules čempionātā, kas norisināsies Rīgā, Latvijas izlasei var rasties problēmas ar sastāva komplektāciju. «Lielākā daļa spēlētāju pavasarī uz izlasi vienmēr braukuši ar lielāko prieku. Tagad jūtu, ka situācija var mainīties.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu