BBL «Zvaigžņu spēlē» baltieši uzvar leģionārus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ZZ1

SEB Baltijas Basketbola līgas (BBL) pirmajā «Zvaigžņu spēlē», kas sestdien notika daudzfunkcionālajā hallē «Arēna Rīga», Baltijas labāko basketbolistu komanda ar 134:126 uzvarēja leģionāru izlasi. Pēc pirmā puslaika Baltijas basketbolisti atradās vadībā ar 80:64, līdz mača beigām leģionāri spēja rezultāta starpību ievērojami samazināt, tomēr spēles galotnē baltieši uzvaru nosargāja.

Par mača vērtīgāko basketbolistu tika atzīts latvietis Ainars Bagatskis, kas ir spēlējošais treneris Latvijas vicečempionos «Barons» /LU.

BBL «Zvaigžņu spēles» pasākuma ietvaros notikušajos divos konkursos labākie izrādījās latvieši. Precīzākais trīspunktu metējs bija Bagatskis, bet «slam dunk» konkursā triumfēja Klāvs Ansons no «Līvu alus/Liepāja».

No Latvijas basketbolistiem rezultatīvākais aizvadītajā mačā ar 23 punktiem bija Bagatskis, Roberta Štelmahera rēķinā 13 punkti un 11 rezultatīvas piespēles, Blūma kontā seši punkti, bet Aksela Vairoga - četri. Savukārt rezultatīvākais Baltijas komandas sastāvā bija Darjus Lavrinovičs, kas atzīmējās ar 27 punktiem un astoņām izcīnītajām bumbām zem groziem.

Leģionāru izlasē 28 punkti un desmit atlēkušās bumbas Tanokas Bērda kontā, bet 22 punktus guva Frederiks Hauss.

«Domāju, ka spēle ir izdevusies,» tā pēc mača atzina Baltijas izlases treneris Kārlis Muižnieks. «Tā bija ļoti skatāma. Arī pēdējās minūtes bija interesantas.»

«Iemesti 80 punkti pirmajā puslaikā, neskatoties uz to, ka nebija nopietnas segšanas parāda kaut kādu meistarības līmeni,» par rezultātu teica Muižnieks. «Iemest arī vajag mācēt.»

Ar aizvadīto «Zvaigžņu spēli» apmierināts bija arī SEB BBL valdes priekšsēdētājs Ojārs Kehris. «Ja ņem lielos triepienos, tad spēle, protams, ir izdevusies ļoti laba.»

«Bija lielākais skatītāju pieplūdums uz basketbola pasākumu kopš 1958.gada, kad 17 000 līdzjutēju priekšā Rīgas ASK izcīnīja Eiropas čempionu kausu,» piebilda Kehris. «Tas pierāda, ka interese par basketbolu ir un vajag vien Rīgā spēcīgākus klubus.»

SEB BBL valdes priekšsēdētājs atzina, ka pasākumā bija vairāki uzlabojumi sīkumi, taču kopumā tas ir izdevies.

«No «slam dunk» konkursa biju gaidījis vairāk,» teica Kehris. «Domāju, ka trīspunktu konkura dalībnieku sastāvs bija spēcīgs un arī rezultāti augstvērtīgi.»

Baltijas labāko basketbolistu komandā bez četriem latviešiem bija arī pieci lietuvieši - Pauļus Jankūns, Sims Jasaitis, Rolands Matulis, Darjus Lavrinovičs, Vaids Pauļukēns un divi igauņi - Tanels Teins un Tanels Soks.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu