Irbe palīdz Zalcburgai uzvarēt pusfināla spēlē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Pirmdien vairākās Eiropas līgās ar mainīgām sekmēm cīnījušās Latvijas hokejistu pārstāvētās komandas.

Artūra Irbes komanda pietuvojusies Austrijas finālam, bet Alekseja Širokova klubs Krievijā nodrošināja vietu play off. Itālijā rezultatīvi debitējis Grigorijs Panteļejevs.

Krievija

Krievijas superlīgā aizvadīta priekšpēdējā regulārās sezonas spēļu kārta. Lai arī tajā Novokuzņeckas «Metalurg» zaudēja ar 1:3 Omskas «Avangard», neveiksmi piedzīvoja arī Novokuzņeckas konkurente uz pēdējo ceļazīmi play off. Čehovas «Vitjaz» ar 1:4 atzina Toljati «Lada» pārākumu un vairs nevar kvalificēties play off. Ne Aleksejs Širokovs, ne Māris Jass šajās spēlēs rezultativitātes punktus neguva.

Pēdējā spēļu kārta tiks aizvadīta 10. martā, bet 13. martā tiks izspēlētas pirmās astotdaļfināla spēles. Širokova pārstāvētais klubs tiksies ar turnīra līderi Magņitogorskas «Metalurg».

Somija

Somijas SM-līgā līdz izslēgšanas spēlēm atlikušas neizspēlētas četras kārtas. Pēdējā spēlē uzvaru ar 4:0 izcīnīja Hemēnlinnas «HPK», kas prata pieveikt «KalPa». Jānis Sprukts joprojām nav atgriezies savas komandas sastāvā, bet Kaspars Astašenko spēlē izcēlās ar četrām soda minūtēm. Patlaban «HPK» turnīra tabulā ieņem trešo pozīciju.

Austrija

Austrijas Erste Bank EHL pusfināla sērijas otrajā spēlē otrais panākums Zalcburgas «Red Bulls» vienībai. Pēc pārliecinošās uzvaras pirmajā spēlē ar rezultātu 6:1 šoreiz Vīnes «Capitals» izrādīja sīvāku pretestību. Zalcburga ar Artūru Irbi vārtos izcīnīja uzvaru ar 3:2. Irbe atvairīja 24 no 26 pretinieku metieniem. Nākamā pusfināla spēle 10. martā. Uzvarētājs tiks noteikts četru uzvaru sērijā.

Itālija

Itālijas A-līgā rezultatīvi debitējis Latvijas uzbrucējs Grigorijs Panteļejevs, kas savā pirmajā mačā HC «Bolzano» rindās atzīmējās ar diviem vārtiem un rezultatīvu piespēli, palīdzēdams ar 6:2 pārspēt HC «Asiago».

Dānija

Dānijas virslīgas ceturtdaļfināla sērijas ceturtajā spēlē neveiksmi piedzīvoja Odenses «Bulldogs», kas ar 2:5 piekāpās Herningas «Bluefox». Zaudētājiem divas soda minūtes nopelnīja Sergejs Višegorodcevs, bet Aleksandrs Macijevskis ne ar ko neizcēlās. Sērijā līdz četrām uzvarām rezultāts kļuvis Odensei kritisks — 1:3.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu