Pasaules suņi tiek vērtēti Ogrē

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ogres Meža tehnikuma pagalmā notika Ogres Kinoloģiskā kluba šīs vasaras pirmā Nacionālā visu šķirņu suņu izstāde. Vērtēšanas ringā devās 146 šķirņu suņi un 790 dalībnieku no 15 pasaules valstīm, tostarp arī Ogres suņi. Dzīvniekus vērtēja žūrijas komisijas pārstāvji no Lietuvas, Zviedrijas, Dānijas, Polijas, Somijas un Latvijas.

Kā stāsta izstādes direktore un Ogres Kinoloģiskā kluba prezidente Ilva Kubasova, izstāžu mērķis ir propagandēt ekoloģisko kultūru Latvijas iedzīvotāju vidū, veicināt humānu attieksmi pret visu dzīvo, demonstrēt jaunākos sasniegumus kinoloģijā un noteikt labākos šķirņu pārstāvjus.

Panākumiem bagātā ogrēniete

Uz izstādi bija ieradusies Ināra Skribe, kura ar saviem dzīvniekiem izstādēs piedalās jau kopš 1996.gada. Viņai pieder audzētava “Saulgrieži” ar 5 vācu mazajiem špiciem. Izstādē ieradusies Unce – Unisone saukta arī par Šarmu, kura Latvijā uzskatāma par panākumiem bagātāko kucīti, jo pasaules izstādē ieguvusi pirmo vietu. Ināra Skribe stāsta, ka izstādes un suņi viņai nozīmē ļoti daudz – tie ir viņas lielie mīļumi, tāpēc to iegādei nauda netiek taupīta.

Izklaide gan suņiem, gan saimniekiem

Izstāde bija labi apmeklēta. Tās kā parasti iecienījušas ģimenes un mazi bērni. Bija arī vērojami apmeklētāji, kuri atnākuši ar saviem suņiem, kuri izstādē gan nepiedalījās. Kā pastāstīja Dace Belicka, viņa uz izstādi suni atvedusi, lai tas aprod ar izstādes atmosfēru, jo iespējams šādā pasākumā piedalīsies citu gadu. 11f86.gif

Pie Ogres Meža tehnikuma notika ne tikai Nacionālā visu šķirņu suņu izstāde, bet arī Specializētā takšu izstādē, kurā piedalījās visu 9 takšu šķirņu pārstāvji.

Asspalvaino taksīšu saimniece Ogres Kinoloģiksā kluba biedre Baiba Nummure pirms vērtēšanas bija ļoti uztraukusies. Viņa atzīst, ka šīs izstādes gan ir kā hobijs, gan arī kā sports un pirms starta vienmēr ir neliels stress. Galvenais uztraukums esot par žūrijas vērtējumu un konkurenci, jo sunim ir jābūt ne tikai skaistam, bet arī gudram un labi audzinātam. Viņa ar suņiem izstādēs piedalās jau astoņus gadus.

Izstādes lielākie suņi

Šajā izstādē vispamanamākais bija vācu dogu pārītis – Milorda Basūmas un Rembo, kuri izcēlās ar īpašu mīļumu. Kā stāsta suņa saimnieki – Santa un Agris Zeļģi, bez šiem lielajiem suņiem viņi nebrauc nekur. Dzīvniekus iesēdina lielajā džipā – un aiziet! “Viņi mums ir kā ģimenes locekļi. Esam viņus arī pamatīgi izlutinājuši – viņi guļ pie mums gultās” atklāj Santa Zeļģe. Izrādās, šie suņi ir īsti ģēniji. Vienreiz, kad mājās bija aizkritušas durvis, Rembo tās bez problēmām atvēris. Turklāt suņi māk nokārtoties tualetē. Rembo ļoti patīk nirt zem ūdens un spēlēties ar bērniem.

Kā atzīst Ilva Kubasova, civilizētai attieksmei pret dzīvniekiem ir jākļūst par mūsdienu cilvēka dzīves normu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu