Darba iespējas Kanādā

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Interneta resurss [s:12245] ir Kanādas lielākā lapa darba meklētājiem. Tajā ir vairāk nekā 31 000 darba piedāvājumu dažādās sfērās visā Kanādā.

Kanāda ir ļoti populārs mērķis augsti kvalificētiem ārvalstu darba meklētājiem. Katru gadu gandrīz 100 000 ārzemnieku dodas strādāt uz Kanādu.

Šobrīd Kanādā ir ļoti liels kvalificētu darbinieku trūkums, jo daudzi vietējie iedzīvotāji dodas strādāt uz ASV, jo tur iespējams labāk nopelnīt, un pastāv bažas, ka drīz vien Kanādā būs katastrofāls darbaspēka trūkums.

Vislielākais darbinieku trūkums ir progresīvo tehnoloģiju industrijā, inženierijā, transporta apkalpošanā. Ļoti pieprasīti ir informācijas tehnoloģiju speciālisti. Informācijas tehnoloģiju speciālisti Kanādā pelna, sākot no 15 līdz pat 50 dolāriem stundā, viss atkarīgs no zināšanām un izglītības. Inženieri stundā pelna vidēji 18 dolārus. Tiek ieviesti arvien jauni likumi, kas atvieglo kvalificētu ārvalstu darbinieku ieplūšanu valstī.

Lai dotos strādāt uz Kanādu, jāiegūst vīza. Noteikti nepieciešama arī darba atļauja, bet tās iegūšana var būt ļoti sarežģīta. Lai sagādātu nākamajam darbiniekam šādu atļauju, darba devējam jāpierāda valstij, ka viņam nepieciešams pieņemt darbā ārzemnieku. Šis process ir ātrāks, ja kandidātam ir augstākā izglītība, viņš ir informācijas tehnoloģiju speciālists vai apmaiņas programmas dalībnieks. Ir cilvēki, kas strādā bez darba atļaujas, taču tas ir nelegāli un nav ieteicams, jo pastāv risks tikt izraidītam no Kanādas uz visiem laikiem.

Kanādā ir augsts dzīves līmenis, bet dzīves dārdzība katrā pilsētā atšķiras. Visdārgākie rajoni ir Vankūvera, Toronto un Monreāla, bet Edmontonā un Vinipegā dzīvošana ievērojami lētāka. Jāatceras gan, ka arī algas katrā rajonā atšķiras. Cenas Kanādā ir tādas pašas kā ASV, piemēram, litrs piena, maizes kukulis un divpadsmit olas izmaksās 3 dolārus. Angļu valodas zināšanas ir obligāta nepieciešamība tiem, kas vēlas strādāt Kanādā, īpaša priekšrocība ir arī franču valodas prasme, jo daļa Kanādas runā franciski.

Strādāt kanādiešu kolektīvā ir patīkami, jo viņi ir pieklājīgi un laipni. Kanādiešu vīrieši ir džentlmeņi – ciena sievietes un vecus cilvēkus. Par nepieklājīgu Kanādā var tikt uzskatīta pārmērīga žestikulēšana un skaļa smiešanās. Savukārt darba attiecībās kanādieši var justies neērti, ja sarunas biedrs neievēro pietiekami lielu distanci – stāvēt sarunas biedram tuvāk par divām pēdām ir nepieklājīgi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu