CeBIT. Jauni mobilie telefoni

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Sony Ericsson

Lai arī vēl nav pagājis pat mēnesis, kopš mobilo telefonu ražotāji 3GSM kongresā prezentēja lērumu jaunu telefonu modeļu, vairāki pārsteigumi tika pataupīti arī CeBIT.

Ar interesantiem modeļiem, no kuriem vairāki dabūja prestižas dizaina balvas, klajā nāca «BenQSiemens», ko nosacīti varētu saukt par mājiniekiem, jo Vācijas «Siemens» mobilo telefonu daļu tagad pārņēmis Āzijas «BenQ». Kopumā kompānija šajā izstādē nāca klajā ar sešiem jauniem modeļiem, līdz ar to šogad tās jaunumu klāstā jau būs 12 telefonu. Diemžēl arī CeBIT demonstrētie «BenQSiemens» jaunumi, vismaz pēc dizaina, pagaidām atpaliek no «Siemens» tradīcijām. No jaunā sešnieka tikai viens ir atvāžamais telefons – CF61 ir modes kategorijas telefons ar 1,3 megapikseļu kameru, MP3 atskaņotāju un arī Bluetooth. Divi ir izvāžamie jeb atbīdāmie telefoni – EL71 ir EDGE telefons arī ar 1,3 megapikseļu kameru un Bluetooth, bet papildus ar ievietojamu microSD karti. Šis ir trešais «BenQ» mobilais, kurā īpaši plānais telefona dizains apvienots ar metāla apdari. Īpaši jāizceļ «BenQSiemens E61», jo tam ir unikāli telefona augšmalā izvietoti mūzikas taustiņi. Jaunumu klāstā ir biznesa klases P51 ar «Windows Mobile 5.0» operētājsistēmu un GPS iespējām.

«Samsung» CeBIT izceļas ar inovatīviem vēl vairāk risinājumiem. Kompānija sasniegusi jaunu pikseļu rekordu, demonstrējot mobilo telefonu SCH-B800 ar 10 megapikseļu kameru, kādas nav pat lielai daļai veikalu plauktos esošo plaša patēriņa digitālo fotokameru. Bet «Samsung SGH-i310» gudrajam telefonam ir rekordliels iebūvēts cietais disks – 8 GB apjomā, kas pat pārspēj dažu labu mājas datoru Latvijā. «Samsung» pirmo telefonu ar 5 megapikseļu fotokameru piedāvāja 2004. gada oktobrī, pirmo 7 megapikseļu ierīci – 2005. gada jūlijā, bet pirmo 8 megapikseļu aparātu – 2005. gada novembrī.

Arī «SonyEricsson» CeBIT nācis klajā ar jaunumu sešnieku. Viens no tiem ir «Walkman» telefons – W300, kurš atšķirībā no priekšgājējiem ir atvāžams. K800 un K790 ir augstas izšķirtspējas attēlveidošanas telefoni ar 3,2 megapikseļu kamerām. Tie ir pirmie «SonyEricsson» telefoni ar «Cybershot» logo, kā tiek sauktas Sony digitālās fotokameras.

«Nokia» šajā izstādē izrādīja jau prezentētus mobilos telefonus, taču jaunums no šā Somijas mobilo telefonu ražotāja ir «Nokia Lifeblog 2.0» datorprogramma. Tā ielādē no telefona visas nosūtītās un saņemtās īsziņas, fotogrāfijas, klipus un attēlus un sakārto tos hronoloģiskā secībā. «Lifeblog» ļauj caur mobilo tālruni rakstīt tā sauktos blogus jeb interneta dienasgrāmatas, kas pēdējā laikā pasaulē kļuvušas ļoti populāras. Līdz ar to nav jāgaida, kamēr tiksiet pie datora, bet ērti varēsiet saviem draugiem un citiem interesentiem pierakstīt savus pārdzīvojumus turpat notikumu vietā caur mobilo telefonu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu