Treneris būtu, bet vai pietiks laika?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI

Līdz pasaules hokeja čempionātam Rīgā atlikušas 50 dienas. Vakar Latvijas Hokeja federācijā (LHF) tika panākta principiāla vienošanās pār kādreizējā Rīgas «Dinamo», bet šobrīd Krievijas superlīgas kluba Toljati «Lada» galvenā trenera Pjotra Vorobjova piesaistīšanu izlases vadīšanai. Līgums tiks parakstīts piektdien, un tajā paredzēta sadarbība līdz pasaules čempionāta beigām.

Lai glābtu situāciju ar neizdevušos sportisko rezultātu Turīnas olimpiskajās spēlēs galvenā trenera Leonīda Beresņeva vadībā, tika mainīts galvenais treneris, un tas tika atrasts Krievijas superlīgas klubā «Lada». Vienošanās panākta, tāpēc atlikušas tikai juridiskas nianses, proti, Vorobjova kandidatūru saskaņot LHF valdē. Turpmāk galvenā trenera Vorobjova palīgi būs Leonīds Beresņevs un Oļegs Znaroks, bet Harijs Vītoliņš vairs trenera amatā nebūs.

Arī uz Krievijas izlasi?

Visai interesanti, ka Krievijas masu saziņas līdzekļos, kuri interesējas par hokeju, par šo darījumu vai par iespēju bijušajam Rīgas dinamietim strādāt ar Latvijas izlasi vēl vakar nekas nebija atrodams. Iespējams, ka Krieviju maz interesē mūsu hokejs, taču gaidāmajā pasaules čempionātā mēs spēlēsim vienkop, un tāpēc ziņas par šo pasākumu Krievijas presē parādās regulāri. Krievijas sporta prese ir viena lieta, taču HC «Lada» komandas oficiālajā interneta mājas lapā «hclada.ru» vakar, 15. martā, bija lasāmas piecas ziņas, taču nevienā no tām nebija par galvenā trenera maiņu. Tas ir vairāk nekā dīvaini, jo tagad Krievijas superlīgā sākušās izslēgšanas spēles un galvenie varoņi ir «Lada» hokejisti, kuri atkārtoti pārspējuši esošos valsts čempionus Maskavas «Dinamo». «Sport-Ekspress» rakstos varam izlasīt vēl interesantākas lietas, kuras saistītas ar treneri Vorobjovu: «Kas nepārsteidza, tā bija «Lada». Komanda piekopj aktīvu presingu, un laiks aizliegt tiražēt stereotipu par to, ka Pjotra Vorobjova komanda dzīvo no aizsardzības hokeja. Uzņemsimies drosmi pateikt, ka Krikunova un Vorobjova duelis («Dinamo» pret «Ladu» – M. S.) ir pretstati Krievijas izlases bijušajam un nākamajam treneriem. Agri vai vēlu Pjotru Iļjiču uzaicinās glābt. Noteikti.«

Pēc augstāk minētā jāsaprot, ka arī Krievijā ar izlases lietām nesokas tā, kā gribētos, un Vorobjovs varētu būt tas speciālists, kurš šīs valsts hokejam izcīnītu ne vienu vien uzvaru. par to, ka viņš māk strādāt ar jaunatni, jo «Lada» spēlētāju vidējais vecums ir 20,7 gadi, pārliecinājās arī vairākkārtējie Latvijas čempioni HK «Rīga 2000», kuri finālmačā šai vienībai piekāpās pēdējā Eiropas Kontinentālā kausa izcīņā.

Baltkrievi pārrēķinājās

Baltkrievijas atklātajā hokeja čempionātā (BAHČ) pirms izslēgšanas spēļu sākuma avīžnieki rakstīja par to, ka vienā pārī starp Minskas «Keramin» un «Rīga 2000» nekādu problēmu ar uzvarētāju noteikšanu nevajadzētu būt. Uz tādām domām kaimiņzemes hokeja pazinējus mudinājis fakts, ka rīdzinieki vienlaikus cīnoties divās frontēs un uzvara pašmāju čempionātā tomēr esot primārā. Pēc pēdējā mača ar Baltkrievijas vicečempioniem rezultāts kļuvis 1:1, un nākamais mačs gaidāms jau šopiektdien Piņķos. Savukārt par vienlaicīgu līdzdalību divās sacensībās rīdzinieku galvenais treneris Jūliuss Šuplers atbildēja, ka abu sacensību nozīmīgums neesot dalīts un viņa komanda vadoties pēc sportiskā principa – uzvarēt. Pēc Šuplera teiktā, komandu papildināt ar Artūru Irbi vairs neesot iespējams, tāpat arī cerības uz uzbrucēju Jāni Spruktu esot niecīgas. Pērnajā BAHČ izslēgšanas spēļu kārtā HK «Rīga 2000» aizvadīja trīs mačus, kur trīsreiz piekāpās Mogiļevas «Himvolokno».

Ozo atkal piespēlē

Tikmēr Sandis Ozoliņš Nacionālās hokeja līgas regulārā čempionāta spēlē atkal precīzi piespēlējis saviem komandas biedriem, taču viņa jaunais klubs Ņujorkas «Rangers» izbraukumā ar 3:5 piekāpās Karolīnas «Hurricanes». «Rangers» tā bija sestā neveiksme pēc kārtas, savukārt Sandim otrā rezultatīvā piespēle otrajā mačā pēc kārtas. Latviešu aizsargs aizvadījis tikai trešo maču, kura laikā laukumā bija 25 minūtes, veica trīs metienus pa pretinieku vārtiem, bet viņa lietderības koeficients palika neitrāls.

Irbe finālā

Eiropā sekmējas kādreizējam Sanda cīņu biedram Artūram Irbem, jo Austrijas hokeja līgas čempionāta finālā iekļuvusi viņa pārstāvētā Zalcburgas «The Red Bulls», kura pusfināla piektajā spēlē ar 4:1 pārspēja Vīnes «Capitals» un guva panākumu arī visā sērijā – 4:1. Finālā «The Red Bulls» samēros spēkus ar «EC Pasut VSV» vai «Die Haie» no Insbrukas.

latvijas izlases treneri

1996.–1999. Leonīds Beresņevs

1999.–2001. Haralds Vasiļjevs

2001.–2004. Kurts Lindstrēms

2004.–2006. Leonīds Beresņevs

2006.– Pjotrs Vorobjovs

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu