Vorobjovs rezultātam vai sabiedrības nomierināšanai?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: hclada.ru

Šodien Latvijas Hokeja federācijas (LHF) valdes sēdē oficiāli tiks apstiprināts valsts izlases treneris Pjotrs Vorobjovs, kā arī hokejisti, kuri pārstāvēs mūsu valsti gaidāmajā pasaules čempionātā Rīgā. Starp viņiem, iespējams, būs arī Raitis Ivanāns.

Interesanti aplūkot kaimiņvalsts presi, kur atšķirībā no aizvakardienas informācijas par 57 gadus veco Toljati «Lada» treneri Pjotru Vorobjovu pie Latvijas izlases stūres daudz, bet, galvenais, tā ir interesanta.

«Sovetskij Sport»:

Kā jūs vērtējat Latvijas izlases potenciālu?

Vorobjovs: - Vispār jau komanda laba, taču, godīgi runājot, man tagad nav laika par to domāt, jo izšķirošais mačs ar «Dinamo» priekšā. Mani šodien interesē citas problēmas. Beigsim spēlēt Krievijas čempionātā, tad arī varēs ķerties pie izlases lietām.

Kāpēc gribat nomainīt Latvijas izlases galveno treneri Leonīdu Beresņevu?

Kirovs Lipmans:

Lai nomierinātos sabiedrība. Žurnālisti pēc Turīnas bija ļoti negatīvi noskaņoti pret viņu. Un arī spēlētāji atļāvās publisku kritiku.

«Sport.rbc.ru»:

«Latvijas Hokeja federācija Vorobjovam noteiks uzdevumu - ne zemāk par 10. vietu pasaules čempionātā. Ja Krievijas speciālistam neizdosies izpildīt šo uzdevumu, sadarbība tiks pārtraukta. Bet arī tad, ja Latvija izkļūs no apakšgrupas, viņš darbu ar šo komandu neturpinās, jo, iespējams, būs Krievijas izlases galvenais treneris. Tas var notikt, ja Vladimirs Krikunovs iesniegs demisiju.«

Sastāvs mainīsies

Pēc pēdējām ziņām, pie Leonīda Beresņeva Latvijas izlasē nespēlēs pieredzējušie aizsargi Rodrigo Laviņš un Oļegs Sorokins. Sorokins olimpiskajā Turīnā nespēlēja, bet Laviņš izpelnījās Beresņeva kritiku. Ja tas tā notiek, tad izlasē robi visai iespaidīgi, jo bez minētajiem vīriem nebūs arī Sanda Ozoliņa un Aigara Ciprusa, kuri pēc olimpiādes teica ardievas izlasei. Tiek runāts, ka uz izlasi tikšot aicināts Oskars Bārtulis, Mārtiņš Karsums, Lauris Dārziņš, Raitis Ivanāns un pat Pēteris Skudra. Ja tā, tad neizskatās nebūt tik bēdīgi, kā sākumā šķiet.

Mūsējie met

Daļa Latvijas labāko hokejistu Eiropas valstu klubos turpina gūt vārtus. Uzbrucējs Aleksandrs Ņiživijs Krievijas augstākās līgas astotdaļfināla trešajā mačā guvis vārtus, palīdzot Ņižņijnovgorodas «Torpedo» ar 2:1 pieveikt Čeļabinskas «Mečel». Pie vārtu guvuma ticis arī Kaspars Astašenko, kurš Somijas regulārā čempionāta pēdējā spēlē HPK sastāvā raidījis ripu «Karpat» vārtos, taču viņa komanda ar 1:4 zaudēja. Vācijas bundeslīgas čempionāta ceturtdaļfināla pirmajā mačā Herberts Vasiļjevs guva vienus vārtus, palīdzot savai vienībai Krēfeldes «Pinguine» ar 4:2 uzvarēt Berlīnes «Eisbaren».

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu