Kādas ir «Cosmos» izredzes Atēnās?

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFI/T.Kalniņš

Tas, ka uz «Eirovīzijas» konkursu Grieķijā brauks vokālā grupa «Cosmos», tagad ir zināms visiem. Un nevienam nav zināms, kā Latvijas puišiem tur klāsies. Var tikai minēt un prognozēt, kā to dara eirolietu speciālisti, kas šo muzikālo sacensību izbaudījuši uz savas ādas – Latvijas pārstāvji sešos iepriekšējos gados.

«Prāta vētra» (2000. gads)

Diemžēl aizņemtības dēļ «Prāta vētras» puiši «Cosmos» uzstāšanos «Eirovīzijas» atlases finālā nav redzējuši, bet abām grupām ir ļoti draudzīgas attiecības, tāpēc «Prāta vētra» novēl vislabākos panākumus Atēnās.

Arnis Mednis (2001. gads)

Pluss. Neesmu dzirdējis dziesmu, ar kuru «Cosmos» piedalās Eirovīzijā, tāpēc par plusu varu saukt tikai to, ka viņi dzied a capella.

Mīnuss. Tieši tas pats – viņi dzied a cappella. Ja cilvēks no pārējiem ļoti atšķiras, tas vidēji matemātiskajam Eiropas mietpilsonim tikpat labi var arī nepatikt.

Prognoze. Nevaru neko prognozēt, jo neesmu dzirdējis pārējo dalībvalstu dziesmas un neredzu kopainu. Abstrakti minēt negribu – jācer, ka būs labi, un to arī novēlu.

Marie N (2002. gads)

Pluss. «Cosmos» atšķirsies no visiem ar savu a cappella dziedājumu, turklāt viņi ir ļoti jautri un patīkami puiši, labs kolektīvs. Krieviski to sauc par bandu – bet labā nozīmē!

Mīnuss. Nezinu, vai tā ir taisnība, varbūt tikai baumas, bet esmu dzirdējusi, ka vēl kādai valstij būšot a cappella grupa, un tas būtu slikti, jo atņemtu balsis gan vieniem, gan otriem.

Prognoze. Prognozēt nevaru neko, tā ir absolūta loterija. Viss atkarīgs no tā, kāds būs garastāvoklis gan skatītājiem, gan puišiem uz skatuves.

«F.L.Y.» (2003. gads)

Pluss. Profesionalitāte.

Mīnuss. Ja godīgi – dziesma. Ne tikai tāpēc, ka nav lipīga, bet arī melodiski nav tik kvalitatīva. Kāpēc viņi nepalūdza kādam Latvijas komponistam, bet mēģināja paši?

Prognoze. Vai nu augšā, vai apakšā – pa vidu viņi nepaliks. Viss atkarīgs no tā, vai viņus sapratīs vai ne.

Fomins&Kleins (2004. gads)

Pluss. Ļoti laba komandas izjūta, un – tas vienkārši ir profesionāli!

Mīnuss. Šī dziesma ir domāta citam formātam, ne «Eirovīzijai», jo tā no pirmās reizes nepaliek atmiņā. Var gadīties, ka publika atcerēsies tikai to – bija tur uz skatuves kaut kādi dīvaiņi...

Prognoze. «Eirovīzijā» nekad neko nevar prognozēt.

Valters&Kaža (2005. gads)

Pluss. Noteikti – a cappella dziedājums, tas ir ļoti neparasts «Eirovīzijai». Pozitīvisms un nesamākslotība, bet to vislabāk pazīst latvieši, nevis miljonreiz lielākā «Eirovīzijas» auditorija. Ir arī risks – tāpat kā skatītāji nesaprata mūsu dziesmu, jo tā bija lēna, tā šogad var nesaprast «Cosmos».

Mīnuss. Mēs, latvieši, pazīstam «Cosmos» harismu, mēs zinām, cik forši un lādzīgi puiši viņi ir, bet Eiropas skatītājiem vēl nav tāda informācijas fona. Vienkāršam klausītājam «Cosmos» ir interesanti tad, ja dzied pazīstamu gabalu kaverversijas, viņu oriģināldziesmas tik ļoti neaizrauj plašu publiku.

Prognoze. Vai nu būs baigi forši, vai arī galīgi garām. Jācer, ka «Cosmos» nenokaitinās mājsaimnieces, kam būs vienalga, ko tie puiši tur dzied. Sliktākajā gadījumā vieta nedrīkst būt zemāka par 14., lai Latvija varētu startēt arī nākamgad; labākajā gadījumā jābūt desmitniekam vai piecniekam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu