EM: gāzes tarifu pieaugums negatīvi ietekmēs Latvijas tautsaimniecību

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekonomikas ministrija norāda, ka trešdien, 22.martā, Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas (SPRK) apstiprinātais AS «Latvijas gāze» (LG) dabasgāzes tarifu pieaugums negatīvi ietekmēs uzņēmējdarbības attīstību, Latvijas tautsaimniecības attīstību, kā arī inflācijas rādītājus. 

Pēdējā gada laikā jau divas reizes ir pacelta gāzes cena un tas ir būtiski ietekmējis gan iedzīvotājus, gan uzņēmējus. Ministrija norāda, ka gāzes cenu kāpums gada vidū radīs būtiskas problēmas uzņēmējiem, jo plānojot šā gada darbību un noslēdzot līgumus, tie nav rēķinājušies ar gāzes cenu izmaksu pieaugumu.

Ekonomikas ministrija norāda, ka kārtējais dabasgāzes tarifu kāpums tikai apstiprina ministrijas iepriekš teikto un definēto – valdībai pēc iespējas drīzākā laikā nepieciešams apstiprināt jau izstrādātās Latvijas enerģētikas attīstības pamatnostādnes un jāuzsāk to īstenošana. Pamatnostādnēs iekļauti vairāki pasākumi, lai dažādotu primāro enerģijas resursu piegādes un paaugstinātu elektroenerģijas pašnodrošinājumu. Mums nepieciešams sekmēt cieto kurināmo izmantojošas kondensācijas elektrostacijas projekta attīstību, projekta sākuma fāzē iniciatīvu uzņemoties valstij, veicot nepieciešamās izpētes, vietas izvēli, projekta sagatavošanu un nepieciešamos saskaņojumus.

Kā zināms, ekonomikas ministrs Krišjānis Kariņš tikās ar SPRK priekšsēdētāju V.Andrejevu, aicinot rūpīgi izvērtēt gāzes tarifu pieaugumu un nepalielināt gāzes cenu, kamēr nav skaidra uzņēmuma auditētā peļņa. Ministrs norādīja, ka LG lūguma pamatojumam par gāzes tarifu pieaugumu ir jābūt samērīgam ar iespējamo negatīvo ietekmi uz tautsaimniecības attīstību kopumā un LG peļņas rādītājiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu