Valmieras basketbolisti Lietuvā cīnīsies par BBL sešnieku

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: bbl.net

Valmieras «Lāčplēša alus» sezonas finiša spurts pēc SEB Baltijas basketbola līgas sešnieka līdzinās cīņai ar daudzgalvainu pūķi – tiklīdz nocērt vienu, izaug nākamā. Tikuši galā ar Ķēdaiņu «Nevežis», valmierieši tikuši pie nākamā bīstamā konkurenta Viļņas «Sakalai», un tieši šovakar spēlēs Panevēžā un Šauļos lielā mērā izšķirsies – būt trešajam klubam BBL «Final Six» vai nebūt.

Vēl februāra sākumā, kad līdz SEB BBL regulārās sezonas beigām bija atlikušas desmit kārtas, bet «Lāčplēša alus» deficīts līdz sestajai vietai bija veselu četru zaudējumu tiesa, valmieriešu izredzes aizbraukt uz finālturnīru Tallinā šķita niecīgas. Tomēr pēdējos piecos mačos vidzemnieki izcīnījuši uzvaras, viņu galvenie konkurenti «Nevežis» – piedzīvojuši tikai zaudējumus, un situācija līdz ar to krasi mainījusies. Tomēr priecāties par Ķēdaiņu komandas apsteigšanu šobrīd nav laika – pēdējās «Final Six» vakances tīkotāji joprojām ir vairāki. Starp tiem galvenais – Viļņas «Sakalai», kas turnīra tabulā atpaliek tikai par vienas uzvaras tiesu un atlikušajos mačos var panākt latviešus. Atšķirībā no «Nevežis», pret kuriem «Lāčplēša alum» izdevās nodrošināt pozitīvu punktu bilanci, pret «Sakalai» savstarpējos mačos mūsējiem ir mīnusi (91:99, 92:85), un tas nozīmē, ka vienāda uzvaru skaita gadījumā augstāk būs lietuvieši.

Atlikušo spēļu kalendārs abām komandām ir diezgan līdzvērtīgs – jāspēlē ar vienu pirmā piecnieka klubu un diviem pretiniekiem, kas tabulā atrodas zemāk, tomēr «Sakalai» ir zināmas priekšrocības. No spēcīgajām komandām leišiem jau šovakar pretim nāk «Šiauliai» – komanda, kurai tas būs pēdējais regulārā čempionāta mačs un kura vietu turnīra tabulā nespēj ietekmēt. Tas nozīmē, ka tautiešu starpā var tikt izspēlēts abām pusēm izdevīgs rezultāts, kas sekmētu principiālo pretinieku latviešu atstāšanu aiz svītras. Savukārt valmieriešiem potenciāli grūtākais mačs ir pret «Baronu», un abu klubu līdzšinējās attiecības uz labvēlību cerēt neļauj. Arī abi pārējie pretinieki parocīgāki šķiet «Sakalai» – ar «Kalev» jāspēlē jau tad, kad igauņu izredzes uz sešnieku būs zudušas, un arī Kauņas «Atletas» joprojām vairāk cīnās par izdzīvošanu nekā ar pretiniekiem. Tostarp «Lāčplēša alu» gaida divi izbraukumi Lietuvā pret klubiem, kas izmisīgi turpina cīņu par iekļūšanu vienpadsmitniekā, – šovakar mačs Panevēžā, kur šajā sezonā jau zaudējis «Barons», bet nākamsestdien Klaipēdā, kur savukārt pērienu dabūja «Ventspils».

Neraugoties uz patlaban cerīgo uzvaru un zaudējumu bilanci, niecīgas izredzes iekļūt sešniekā saglabā «Nevežis» un «Kalev», bet «Sakalai» ir ļoti nopietns konkurents – ja komanda šovakar uzvarēs «Šiauliai» (līdzšinējos deviņos mačos pret pirmā piecnieka klubiem viņiem gan ir tikai zaudējumi), visticamāk, valmierieši nevarēs atļauties zaudējumu nevienā no trim mačiem. Protams, jebkurā gadījumā šodien (mača sākums plkst. 18) jāuzvar Panevēžā.

Pēc Roberta Štelmahera traumas uz «Lietuvos rytas» izsaukts «Panevežys» saspēles vadītājs Ernests Ezerskis, tostarp «Lāčplēša alum» pēdējā laikā lielisku sportisko formu sasniedzis labākais snaiperis Akselis Vairogs, kura sniegums atraisījis arī komandas spēli. Jācer, ka uzvaru sērija tiks turpināta arī mačos Lietuvā.

«Es kā maksimālists šajā brīdī un situācijā to uzskatītu par neveiksmi,» iespējamo Valmieras neiekļūšanu «Final Six» novērtē Vairogs. «Zinu, ka mūsu spēkos ir uzvarēt šīs divas spēles, taču gan Klaipēdā, gan Panevēžā būs baigi grūti. Mīnuss tas, ka arī viņiem šīs uzvaras būs ļoti vajadzīgas, jo viņi turpina cīņu par iekļūšanu vienpadsmitniekā. Atkal varēsim pierādīt, ka šādā grūtā situācijā spējam izdarīt to, kas vajadzīgs.»

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu