Kortnija Lova pārdevusi daļu autortiesību uz «Nirvana» dziesmām

CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: no arhīva

Kurta Kobeina atraitne Kornija Lova ir pārdevusi 25% grupas «Nirvana» dziesmu kataloga autortiesību.

Dziedātāja, kura bija precējusies ar grupas «Nirvana» solistu Kurtu Kobeinu līdz viņš 1994.gadā izdarīja pašnāvību, pārdevusi daļu dziesmu kataloga Lerijam Mestelam no «Primary Wave Music Publishing».

«Es uzsāku sadarbību ar stratēģisko partneri Leriju Mestelu, lai viņš man palīdzētu pārvaldīt šo īpašumu, jo tas bija pārāk daudz,» skaidroja Lova. «Grupas «Nirvana» darījumu ir tik daudz, un tie ir tik vērienīgi. Man pieder gandrīz visas izdotās dziesmas, un tas priekš manis bija par daudz. Man bija vajadzīgs partneris, kas ņemtu Kurta Kobeina dziesmas un ievestu tās nākotnē un nākamajā paaudzē. Un šis ir īstais puisis, kurš to varētu izdarīt.«

«Kurts bija viens no nozīmīgākajiem sava laika dziesmu autoriem. Kurts bija apbrīnojams dziesmu autors, un arī pati Kortnija ir ārkārtīgi talantīga persona. Tāpēc man šķita, ka Kortnijas radošais gars kombinācijā ar to, ko varu pievienot es, var palīdzēt radīt šīm autortiesībām lielāku vērtību,» žurnālam «Rolling Stone» pavēstīja Mestels.

Kad sākotnēji parādījās baumas par ierakstu kataloga pārdošanu, par potenciālo pircēju tika uzskatīts grupas «U2» līderis Bono.

Tagad Lovai kopā ar jauno partneri būs jānolemj, kā dziesmu katalogu izmantot.

«Mēs paliksim ļoti gaumīgi, saglabāsim «Nirvana» garu un vedīsim «Nirvanu» uz vietām, kur tā nekad nav bijusi,» izteicās Lova.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu